Sadržaj s oznakom: Misionari

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja, Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj pozivaju na pisanje pisama ili slanje crteža misionaru, misionarki, ili nekom vršnjaku u svijetu.

Objavljeno u Zanimljivosti | 20.3.2024.

Prvi franjevci

Tko su bili prvi franjevci na našim prostorima, a tko su bili prvi franjevački misionari koji su stupili na tlo Amerike? Povijesti služenja franjevačkih misionara je zaista duga i bogata, a mi u ovom tekstu s vama dijelimo informacije o njenom malenom, ali značajnom dijelu

Hrvatska misionarka s. Ivančica Fulir u srijedu, 12. srpnja, posjetila je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu i pred okupljenom djecom podijelila svoje svjedočanstvo djelovanja u Beninu koje prenosimo u cijelosti:

 

Hrvatske časne sestre u Ugandi su ugostile jako zanimljivog gosta koji ih je oduševio svojim neobičnim putovanjem.
Svoje iskustvo su podijelile na Facebooku:

Na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja, obilježava se Dan svetog Djetinjstva, a riječ je o danu kada djeca (i odrasli) na razne načine, posebno materijalnim prilozima i molitvom, pomažu siromašnoj djeci diljem svijeta.

Objavljeno u Poučne priče | 27.12.2021.

Ostati s Isusom zauvijek

Ovo je istinita priča jednog misionara. U božićnom vremenu 1994. godine dva mlada misionara držali su sat vjeronauka skupini dječaka i djevojčica koji su bili napušteni, zlostavljani i ostavljeni u jednom moskovskom sirotištu.

Misije nisu samo stvar misionara i misionarki u misijskim zemljama poput Južne Amerike, Azije i Afrike, one su zadaća cijele zajednice.

Britanski aktivist za zaštitu okoliša i katolički misionar Paul McAuley, (71) pomagao je amazonskim plemenima u borbi protiv nasrtaja naftnih i plinskih kompanija.

Fratri kapucini vode osobit centar u Huambou u Angoli, a u Africi se izazov brige za starije osobe u posljednje vrijeme nameće kao važno pitanje, piše Fides.

Agencija FIDES objavila je izvještaj o tome koliko je misionara, odnosno kršćana djelatnih u životu Crkve, nasilno umrlo u 2018. godini

Otočna država Haiti je poprište sukoba između prosvjednika i policije.

Članovi misijske družbe Sinova Bezgrešnog Srca Marijina, oteti 23. studenoga u Kamerunu, pušteni su na slobodu. Vozač laik, koji je otet zajedno s njima, još uvijek je u rukama otmičara

Tri misionara klaretinca i jedan laik oteti su u anglofonom području Kameruna, gdje traje sukob između vojske i separatista.

Kako na doista tužnim mjestima uz Božju pomoć može niknuti nada, svjedoči i primjer sela Kolowaré u afričkoj državi Togo.

Pet redovnica Družbe Misionarke Marte i Marije iz Biskupije Issele-Uku otete su u području Delta na jugoistoku Nigerije.

U noći između 17. i 18. rujna u Nigeru otet je otac Pierluigi Maccalli iz Družbe Afričkih misija, javlja Nedjelja.ba.

Stranica 1 od 2