Sadržaj s oznakom: Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

U Međugorje su u ponedjeljak 17.9.2018. navratile tri obitelji iz Makedonije u pratnji svoja tri svećenika.

Solin je ovog vikenda postao središte susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Procjene su da će ovog vikenda na euharistijskim slavljima biti oko 20 tisuća ljudi. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao je s obitelji iz Splita, Karlom i Hrvojem Dužević, koji imaju devetero djece i koji imaju važnu poruku za mlade koji još nisu zasnovali obitelji, donosi Dnevnik.hr.

Središnja proslava Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji počela je u nedjelju 16. rujna u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu predprogramom koji su pripremile biskupije Splitske metropolije: Šibenska biskupija, Hvarska biskupija, Dubrovačka biskupija, Kotorska biskupija.

Svjedočenja nekoliko bračnih parova tijekom bdjenja 15. rujna u Solinu prenio je HKR.

Papa potiče da obitelji budu mjesta zajedništva i molitve, istinske škole evanđelja i male kućne crkve, probuđujući svijest o svetom i nepovredivom karakteru obitelji i o njezinoj ljepoti u Božjemu naumu.

Detaljne informacije dostupne su mrežnoj stranici Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji (https://susretobitelji.hr/).

Na Susretu hrvatskih katoličkih obitelji vojska će pripremiti i podijeliti ručak za hodočasnike.

Spot u kojemu gradonačelnik zajedno sa svojom obitelji svjedoči o važnosti i ljepoti obiteljskoga zajedništava te poziva na Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelj.

Proglas splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića svim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u pripravi za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 2018. pod geslom: „Očinstvo i majčinstvo: dva lica roditeljskog poslanja"

Ususret 2. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se 19. travnja 2015., održati na Trsatu s temom „Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske“, donosimo priču Marije Husar Rimac.