Svjedočanstva bračnih parova na Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji

Svjedočenja nekoliko bračnih parova tijekom bdjenja 15. rujna u Solinu prenio je HKR.

Tijekom bdjenja na Trećem nacionalnom susretu katoličkih obitelji u subotu 15. rujna, svoje svjedočanstvo o bračnoj ljubavi izreklo je nekoliko bračnih parova. Neka od tih svjedočanstava prenio je i Hrvatski katolički radio. Među njima su Petar i Snježana Brstilo iz splitskog Sućidra, iz župe sv. Andrije. U braku su 11 godina i imaju dva sina. Oboje sudjeluju u radu obiteljske zajednice. „Molili smo se nebeskoj Majci da na vodi i tako smo uz njezin zagovor osnovali malu molitvenu obiteljsku zajednicu sa još nekoliko bračnih parova. Sastajemo se jednom tjedno u našoj župi i kroz molitvu i čitanje Svetog pisma upoznavali smo Isusa kao živoga Boga, koji nije negdje daleko nego ovdje s nama u svim našim životnim radostima i problemima i koji nam daje snage da idemo naprijed", posvjedočila je Snježana. Njen suprug Petar potvrdio je da su molitva i sveta misa postali sastavni dio njihova života i nosile još veći mir u njihov dom. „Iako danas živimo u jako ubrzanom svijetu, gdje je sve veća trka za materijalnim i svjetovnim stvarima, uspijevamo naći vrijeme za osobnu i zajedničku molitvu te zajednički odlazak na svetu misu. To nam daje snagu da idemo naprijed, da se lakše nosimo s problemima i ustrajemo u našoj vjeri", rekao je. Dodaje kako im se čini da je danas najveći izazov kako djecu izvesti na pravi put i kako ih zaštititi od svih zamki koje im se nude.

Svjedočili su i bračni par Hrvoje i Karla Dužević, roditelji devetero djece. „Mi smo jedna slaba obitelj, u ljudskom smislu. Ono što pokazuje snagu je ljubav Kristova koja nas je na putu, preko riječi Božje i sakramenata, pomagala da možemo tražiti oproštenje i miriti se kad smo bili u svađama. Potrebno je biti s djecom za stolom obiteljskim i stolom euharistijskim", kaže Hrvoje. Njegova supruga Karla nadopunja ga: „Gospodin je onaj koji uistinu daje divnu avanturu. Vršiti volju Božju, to je najdivnija avantura i daje najviše adrenalina. Ne sve ove stvari za kojima žudi svijet i što se mladima danas servira. Vršiti volju Božju, to je najveća ljepota i najveća avantura života".
Vidjeli smo da nije dovoljno samo pustiti u brak Boga, nego Boga treba staviti na prvo mjesto u svom životu, kaže Jelena Gudalj iz Solina. „Vidjeli smo da moramo raditi na sebi te smo od prvih dana njegovali zajedničku obiteljsku molitvu, s djecom. Njegovali smo obiteljsku nedjelju, Božji dan. I dan danas nastojimo da taj dan bude dan zajedništva, dan razgovora i dan međusobnog našeg druženja", istaknula je Jelena. Njen suprug Željko istaknuo je: „Shvatili smo da brak, nažalost, može biti pakao, a može biti i raj. Raj može biti jedino onda ako Boga pustimo u svoj život. Uvjerili smo se da Bog, ako Ga pustimo u svoj život, može od našeg braka uistinu izgraditi raj na zemlji. Ja mogu posvjedočiti da je Bog od našega braka i od naših života napravio čudo. Izgradio nas je. On je zapravo najbolji pedagog i psiholog i odgojitelj. Može izgraditi ljude koji su u stanju i sebi i drugima pomoći, samo onoliko koliko Mu dopustimo".| IKA