Sadržaj s oznakom: Nadbiskup Marin Barišić

Savjetovavši se s epidemiolozima, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je svećenicima, redovnicima i redovnicama pismo s novim odredbama i preporukama u svezi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Brojni hodočasnici i ove su se godine okupili uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, kako bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je sažalnicu obitelji pjevača Olivera Dragojevića, istaknuvši da je mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je čestitku izborniku Daliću, njegovom stručnom timu i svim igračima Hrvatske nogometne reprezentacije povodom osvajanja srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U čestitci nadbiskup piše:

Ministar državne imovine Goran Marić i nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić potpisali su u petak ugovor kojim država daruje Katoličkoj crkvi na površini od gotovo 31.000 metara četvornih bivše vojarne Dračevca nekretnine vrijedne 84 milijuna kuna.

BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA BOŽIĆNA PORUKA 2017.

1. Draga braćo i sestre, sveti Matej započinje svoje Evanđelje rodoslovljem Isusa Krista.

1. „Veliča duša moja Gospodina,“ kliče Majka Marija u svojoj radosti pohodeći Elizabetin dom!

„Veliki požar koji je proteklih dana pogodio naše područje, osim pustoši i katastrofe koju je prouzročio, ostavivši mnoge bez vrijedne imovine, pokazao je i najplemenitije u nama ljudima – solidarnost, pomoć i zajedništvo u nevolji“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodeći misno slavlje u nedjelju, 23. srpnja u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Žrnovnici. Uz brojne mještane Žrnovnice i okolnih mjesta misi su nazočili i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić odaslao snažnu poruku obiteljima

Poruka nadbiskupa Marina Barišića, nadbiskupa i metropolite splitsko-makarskog, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira 2017.