Čestitka nadbiskupa Barišića Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji - viceprvacima svijeta

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je čestitku izborniku Daliću, njegovom stručnom timu i svim igračima Hrvatske nogometne reprezentacije povodom osvajanja srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U čestitci nadbiskup piše:

„Sa zlatnom generacijom naših nogometaša postigli ste dugo očekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe naše. Dok ste Vi putovali Rusijom mi u Splitu, kao i svi u Domovini, željno smo iščekivali početak svake utakmice. Doista smo bili Vaš 12. igrač!

Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo s željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi.

Hvala Vam što ste nas učinili ponosnima, radosnima i sretnima! Hvala Vam što ste stvorili atmosferu zajedništva u hrvatskom narodu! Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada.

Neka Vaš budući rad i natjecanja koja nas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo koje je jučer svojom kišom nešto htjelo reći! Svima čestitam i sve pozdravljam!“ smn.hr