Sadržaj s oznakom: Obrazovanje

Da bi dijete dobro usmjerili roditelji moraju imati pozitivan i odgovoran stav o školi i učenju jer velika je vjerojatnost da će ih djeca oponašati. Odgoj i obrazovanje od presudne su važnosti. Donosimo vam jednu kratku ali dovoljno jasnu priču o tome. Prema tome, djeco učite!

Kad bih poučavao vještinom

Znojenje dlanova ili lupanje srca tijekom ispita, teškoće sa spavanjem, mentalna blokada ili panično ponavljanje prije usmenog, osjećaj mučnine ili pritiska u prsima… Zvuči li vam nešto od ovoga poznato? Ako ste odgovorili potvrdno, znači da vas muči “ispitna groznica”, česta nuspojava rokova.

U tiskanom udžbeniku za peti razred osnovnih škola i to onih uključenih u eksperimentalni program piše da su 'znanstvenici uz pomoć arheologa analizirali Isusov kostur i na temelju njega kreirali stvarno lice Isusa'.

Kakva akcija u Klasičnoj! Razred koji skupi najmanje izostanaka osvaja nagradu

“Sjećam se kada sam je rodila i kada su mi rekli kako neće moći ništa te da je stavim u ustanovu. To su rekli i ostalima u istoj situaciji. A pogledajte gdje smo došli nakon samo 15 godina’, govori majka Korine Radman, djevojčice iz Zadra koja je prva s Downovim sindromom upisala redovnu osnovnu, a sada i srednju školu.

Peterostruki oskarovac Ilija Srpak iz 1. gimnazije Varaždin u četvrtak je, na dodjeli priznanja "Oskar znanja", oduševio je svojim govorom.

Marija Mapilele, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Bogumila Tonija u Samoboru, svaki dan pomiče granice rada s djecom. Učenici su dosta vezani za mene i ja za njih, stalno smo u nekim akcijama i projektima. I uvijek se smijemo, kaže učiteljica Marija Mapilele iz naselja Rude kraj Samobora.

Ljutiti roditelji banuli su na sastanak upravnog odbora jedne kalifornijske ugovorne škole u ponedjeljak 21. kolovoza, nakon što je jedna od učiteljica svojim učenicima predškolske dobi čitala slikovnice o “transrodnosti” kako bi iskazala podršku rodno disforičnom djetetu u razredu. Roditelji kažu kako je rodno disforični dječak na satu također obukao žensku odjeću kako bi izgledao više kao djevojčica u svojoj gesti „otkrivanja roda.”

U povodu početka nove školske i vjeronaučne godine 2017./2018. splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je svoju poruku djeci i mladima, njihovim vjeroučiteljima i učiteljima, nastavnicima i ravnateljima, redovnicima i redovnicama, svećenicima i odgojiteljima naslovljenu „U školi Svete obitelji". Poruku donosimo u cijelosti:

Iz japanske Nagoye, gdje su se proteklih dana nadmetali najbolji mladi robotičari iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata, hrvatska se mladost vraća s mnoštvom priznanja i brojnim medaljama.

U postsovjetskoj eri Ruska pravoslavna crkva prolazi etapu oporavka. Unatoč pritiscima i stremljenjima suvremenog života, sve više mladih ljudi upisuje teološke studije, odlučni u tome da postanu svećenici.

Početkom ovoga mjeseca iz Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, u stotinjak škola na zagrebačkom području stigao je dopis temeljem kojega osnovne škole moraju do 15. veljače 2017. ispuniti anketu odnosno izjasniti se jesu li za to da učenici u školama nose školske uniforme ili ne. Kao najvažniji razlog navodi se činjenica da će se na taj način smanjiti socijalne razlike među djecom, jer dijelu učenika roditelji mogu priuštiti markiranu odjeću, a dijelu ne.