Sadržaj s oznakom: Otac Ante Gabrić

Evo nove devetnice koju molimo za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega o. A. Gabrića i koju obavljamo zajedno s njime, s njegovim tekstovima, njegovim mislima i molitvama. Teme su posebno lijepe, jer su trajno bile prisutne u mislima i molitvama oca Ante.

Svetkovina Gospodinova uskrsnuća uvijek je bila posebna u životu sluge Božjega Oca Ante Gabrića. To se vidi i iz njegovih pisama u kojima govori o Uskrsu, a još više iz njegovih molitava. 

Ožujak – priprava za Uskrs (zdrava žrtva)

Na samom smo vrhuncu korizme koja nas potiče na molitvu, post i odricanje, na rad na sebi. Sluga Božji o. A. Gabrić je to dnevno živio cijeloga svojega života, a ne samo korizmom. Njegova su pisma time duboko prožeta. Time nam je poticaj i ohrabrenje u našim kolebanjima i neodlučnostima.

U rodnoj župi misionara oca Ante Gabrića u Metkoviću, u ponedjeljak 20. veljače, u crkvi Sv. Ilije proroka, misnim slavljem počela je Velika devetnica njemu u čast te „Dani oca Ante Gabrića“.

Započinjemo novu veliku devetnicu sluzi Božjem ocu Anti Gabriću koji je bio misionar u dalekoj Bengaliji. U njoj se nadasve molimo da bude proglašen blaženim i svetim. Iz mjeseca u mjesec, sve do listopada kada se preselio u vječnost, zajedno s njim idemo kroz ove mjesece: s njegovim događajima koje je zapisivao, molitvama koje je molio i onda uspio i zapisati.

Dragi prijatelji, molitelji i suradnici, molimo vas da pročitate ovaj tekst, jer vas želimo pozvati da nam pomognete aktivno djelovati u karitativnoj ljubavi kakvu je o. Ante živio!

Objavljeno u Duhovni kutak | 20.10.2022.

Otac Ante Gabrić

20. listopada 1988. god. umro je „misionar ljubavi” – sluga Božji otac Ante Gabrić, suradnik Majke Tereze, koji je veliki dio svog života proveo u Indiji, nesebično darujući svoju ljubav siromasima i dijeleći s njima svakodnevne životne tegobe.

Toliko sam dijelova na njemu slomio da je gotovo sve malo-pomalo izmijenjeno.

U povodu 34. godišnjice smrti oca Ante Gabrića u Gradskom kulturnom središtu Metković 20. listopada 2022. godine s početkom u 20 sati svečano će se otvoriti izložba „Tamo gdje palme cvatu“ fotografa Zvonimira Atletića.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi molitelji devetnice,

Hvaljen Isus i Marija! Dragi molitelji devetnice, evo nas u četvrtoj, svibanjskoj devetnici. Mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji. Tko može bolje razumjeti, voljeti, ljubiti, praštati, strpljivo sve podnositi, grliti nego…
Stranica 1 od 6