Sadržaj s oznakom: Misa

Katekizam katoličke crkve navodi slijedeće:

Žrtva na svetoj misi, budući da je istovjetna sa žrtvom na križu, ima neizmjernu vrijednost. I nema savršenijega načina da se klanjamo Bogu nego prikazujući misu, u kojoj je njegov Sin Isus Krist Žrtva i Svećenik.

Euharistija je najveća dragocjenost koju je Bog mogao darovati nama, svojim ljubljenim bićima.

Svjedoci smo kako u suvremenom svijetu sve manje mladih dolazi na svetu misu. U National Catholic Registeru Matt Archbold progovorio je o svojoj frustraciji koja je povezana s onim roditeljima koji svojim tinejdžerima odobravaju propustiti odlazak na svetu misu.

Krist je imao važnu poruku za ljude poput nas.

Imate li problem s pažnjom tijekom mise? Čini se da se to svakom to događa. Fra Paul-Michael Piega za katoliči portal Churchpop dao je izvrsne savjete za izbjegavanje takvih smetnji tijekom mise.

U Međugorju se Blagdan Uzvišenja svetog Križa ne slavi 14. rujna kad inače spada po liturgijskom kalendaru, nego prve nedjelje nakon Male Gospe, svetom misom na brdu Križeva.

Gotovo ste sigurno svjedočili tome. To je problem u gotovo svim katoličkim župama na kojima sam bio: neki će katolici prisustvovati misi, primati pričest ... i odmah nakon otići s mise prije nego što bude gotova, piše Churchpop.

Svećenik sa ministrantima prolazi kroz crkvu u procesiji od sakristije do oltara.

Posvjedočit ću vam kako sam ja krenula svakodnevno na Svetu misu.

Čudo koje se u 17. stoljeću dogodilo u Montserratu posvješćuje nam da čistilište postoji i kako su duše potrebne molitava vjernih.

Svete mise za početak školske godine održati će se 7. i 13. rujna. 

Nadbiskupija je za Catholic News Agency rekla da je vremensko ograničenje homilije dio sigurnosnih mjera na pandemiju koronavirusa. Nadbiskupijski vikar Glennon Jones krajem srpnja rekao je da su u ordinarijat…

Ovaj snažni kratki film „Veo je uklonjen” trenutno je viralan na internetu a pogledalo ga je do sada gotovo 350 tisuća ljudi, piše ChurchPop.

Misa je dobar event!? O čemu je raspravljala ekipa i Božanstvene komedije ovih dana pogledajte u novom videu

Stranica 1 od 3