Sadržaj s oznakom: Redovničko zvanje

Svećenik Alfar Antonio Vélez zahvalan je što mu je majka odbila pobačaj.

Pet kandidatkinja slovensko-hrvatske provincije Družba sestara Kćeri Marije Pomoćnice otišlo na daljnju formaciju u postulat u Torino

Rođena sam 1988. godine. Odrasla sam u vjerničkoj obitelji uz dva brata, roditelji su nas svake nedjelje vodili na misu i cijela obitelj se uključivala u župne aktivnosti.

Svaki čovjek u sebi nosi klicu nekog poziva, a preko kojega se onda ostvaruje kao čovjek i kršćanin.

"Da Bog planira naše živote i da su njegovi planovi ponekad nedokučivi uvjerili su se ovi zaručnici iz Argentine. Kada su započeli 'hodati', u svojim najluđim snovima nisu mogli znati kako će se njihov put završiti. Ovo je priča Marie i Javiera", koju je na svojem Facebook profilu podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Ne susreće se svaki dan obitelj s pet kćeri i nećakinjom koje su redovnice!

Blizanci Monica i Cristian Moya bili su kao bebe na rubu smrti. Nakon što ih je majka posvetila Djevici Mariji, oni su se oporavili od teškog oblika upale pluća.

Sestra Mariana, sestra Roziane i sestra Isabela Guimaraes, tri su rođene sestre koje su prihvatile poziv biti redovnicama u istoj zajednici: Institutu sestara Gospe od Dobrog Savjeta, piše CNA.

Objavljeno u Vjera i život | 21.2.2020.

Zapreka svetoga reda

Kada se svećenici nađu u neformalnom razgovoru sa svojim vjernicima, ali i s ljudima drugih vjera, često moraju uvijek odgovarati na isto pitanje: zašto se ne žene? Zašto im Crkva brani ženidbu ako je to dopušteno pravoslavnim svećenicima, muslimanskim imamima, židovskim rabinima? Jednostavno pitanje, ali je odgovor složen.

Prvi redovnički zavjeti četvorice Hrvata

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.6.2019.

Ako osjetite Božji poziv

„Vama, mladi, kažem: Ako osjetite Gospodinov poziv ne odbijajte ga!“

U poruci sudionicima 25. općeg zasjedanja Španjolske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica koja se održava u Madridu, papa Franjo je napisao da prigrliti posvećeni život ne znači „biti heroji” ni prikazivati se drugima kao uzor, nego stajati uz one koji pate, svjesni svojega siromaštva, s povjerenjem u Gospodina i u Njegovu neizmjernu ljubav.

Vikend u Duhovnom centru Kuća Navještenja - Gromiljak

Njegov nas život tjera na razmišljanje: Kako svakodnevno odgovaramo na kršćanski poziv da volimo kao što Krist voli?

Zovu ih još i apostolski mediji. Njihovo pravo ime je Kćeri sv. Pavla, no na društvenim mrežama su poznatije kao #MediaNuns (medijske časne). Ove časne sestre su posvećene širenju evanđelja preko medija te ih možete pronaći na Twitteru, Facebooku i Snapchatu.

Sestra Slavka Sente iz Samostana sestara dominikanki sv. Ozane Kotorske u Zagrebu  je proslavila 50. godišnjicu bogate službe u svom redu.

Stranica 1 od 2