Dijete začeto silovanjem danas je svećenik koji brani život: "Najveći ponos moje majke bio je što je obranila moj život"

Svećenik Alfar Antonio Vélez zahvalan je što mu je majka odbila pobačaj.

"Najveći ponos moje majke bio je što je obranila moj život", prisjeća se otac Alfar Antonio Vélez. Podrijetlom iz Kolumbije, otac Vélez je sada svećenik misionar koji služi  u dvije župe u Argentini, piše Aleteia.

Odlučio je izaći u javnost osobno svjedočeći za argentinski katolički tisak, kao reakcija na zakonodavstvo koje dopušta pobačaj u raznim latinoameričkim zemljama.

Moja je majka bila žena velike vjere, vrlo vjerna i veoma sveta. Govorila je da, uprkos užasnim okolnostima, u svojoj utrobi nosi čudo novog života, života koji joj je dao Bog i kojeg, zbog svojih uvjerenja, nije mogla pobaciti. Rekla je da ako joj je Bog dao, mora otkriti razlog zašto."

Vélezovu majku silovala je grupa radnika u dobi od 27 godina nakon što su je drogirali tijekom jedne zabave. Kako bi prikrila trudnoću, obitelj ju je prisilila da se uda za udovca, koji je kasnije postao nasilan. S njim je imala dijete, a bila je prisiljena ostati s njim godinama, ali kako bi zaštitila sina Antonia poslala ga je da živi kod njegove bake.

Otac Alfar Antonio Vélez nastavlja priču:

"Majka mi je rekla što se dogodilo. Rekla je da bi mnogi željeli da napravi pobačaj. Drugi su joj sugerirali da bi me trebala prodati ili dati na usvajanje. Rekla je da su neki ljudi zainteresirani da me odvedu... Za mene je [otkrivanje svega ovoga] bilo vrlo teško. Imao sam samo 10 godina."

Jednog dana mladi Alfar Antonio Vélez odlučio je suočiti se Bogom oko situacije u kojoj se našao.

Otišao sam u crkvu potužiti se Bogu i pitao ga zašto mi se to sve događa. Budući da sam vikao na Boga, prišao mi je svećenik i rekao mi da sam Bogu postavio krivo pitanje: "Ne pitaj zašto, već u koju svrhu", rekao je. Objasnio mi je da me Bog, upravo zbog moje situacije, pozvao da činim velike stvari."

Svećenik je rekao Alfaru Antoniju da Bog piše ravno i po krivim crtama i da on može biti Gospodinov instrument. Zatim je Alfaru Antoniju pročitao odlomak iz knjige Jeremije u kojem ga Bog zove i on se opire, pa mu Gospod kaže: "Ne brini, sve ću učiniti za tebe." Vélez se sjeća kako se "taj razgovor duboko usjekao u mene. Taj je svećenik za mene bio kao otac"

Alfar Antonio je na kraju postao katehist, a nakon nekog vremena i sjemeništarac. Danas je taj dječak koji je začet u nasilnom i strašnom činu sretan svećenik koji brani život. Prevela: Erika Radovic|medjugorje-info.com