Sadržaj s oznakom: Pakistan

Samo četiri dana nakon što su islamistički ekstremisti napali kršćansku zajednicu u pakistanskom gradu Jaranwala, preko 700 katolika okupilo se 20. kolovoza kako bi slavili misu ispred desetkovane katoličke crkve svetog Pavla, javlja CNA.

Nakon napada na kršćanske crkve i domove u Pakistanu u srijedu 16. kolovoza, Paul Bhatti dao je intervjuu za Vatican News i pozvao na ukidanje zakona o bogohuljenju u zemlji te apelirao na sudove i policiju da poštuju zakon i red.

U Pakistanu zbog blasfemije na smrt osuđena dvojica braće

Pakistanska kršćanka Asja Bibi koja je bila osuđena na smrtnu kaznu zbog vrijeđanja islama, ali je presudu prošli tjedan poništio Vrhovni sud, puštena je u srijedu iz zatvora i na sigurnoj je lokaciji pred napadima islamista i njihovih pristaša koji traže da bude obješena i pozivaju na smrt sudaca.

Crkve i kršćanske skupine u Pakistanu prihvatile su molbu Asije Bibi i pridružile joj se u posebnom Danu molitve i posta za njezino oslobađanje koji se održava danas, 27. travnja.  Tom pothvatu pridružio se i nadbiskup Lahorea, Sebastian Shaw.

Nauman Masih, adolescent, koji je živ zapaljen jer se deklarirao kršćaninom, preminuo je ovu srijedu u bolnici Mayo de Lahore (Pakistan) nakon što je oprostio muslimanskim ekstremistima koji su ga napali.