Sadržaj s oznakom: Pater Arek KRASICKI CSSp

Mnogi su među nama opterećeni i shrvani svojim problemima, osjećaju svakodnevne poteškoće, muče se s neriješenim i skrivenim životnim problemima.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.5.2023.

Uzor muškarca

Sveti je Josip za mene uzor muškarca o kojem ne govore svjetske radio postaje niti televizijske kuće. On je uvijek super muškarac u sjeni.

P. Arek Krasicki, misionar Družbe Duha Svetoga, u razmatranju o dubljem shvaćanju smrti, o situaciji u kojoj se svi nalazimo zbog koronavirusa te ističe važnost razumijevanja onoga što slijedi nakon svakog poraza koji postaje blagoslov ako se iskreno pokajemo.

Ne treba se zavaravati. Ljubav je u ovom vremenu bolesna i jedva diše. Svi imamo probleme s ljubavlju. Hoćemo ljubiti, ali ne uspijevamo. Pogledajmo naše obitelji. Jesu li one uistinu sretne? Ako bismo si postavili pitanje tko bi želio imati brak kao njegovi roditelji najvjerojatnije ne bi bilo puno pozitivnih odgovora. Možda nekoliko…

Navikli smo gledati pod noge. Uvijek gledamo dolje da ne zapnemo nogom za kamen ili neku drugu stvar koja se nalazi na našim putanjama.

Više puta našli smo se u trenutku nesigurnosti.

Svi bismo trebali škrgutati zubima dok slušamo Isusovu prispodobu o pšenici i kukolju.

Koja su tri koraka do istinskog odmora?

U Šunamu su živjeli dobri ljudi. Nije važno gdje se nalazi ta pokrajina, ali bitno je to da su njezini žitelji bili jako dobri za druge ljude.

Apostoli nisu bili nadljudi koji bi pobjeđivali svojom ljudskom snagom svaku zamku Zloga na svom putu.

Dok se čita odlomak o izabranju apostola može se steći uvjerenje da je riječ o posebnim ljudima, koji koriste božansku moć.

Presveto Trojstvo je jedan od najkompliciranijih teoloških pojmova.

Objavljeno u Duhovni kutak | 7.6.2017.

Isus nam se obraća

Poruka za tebe: Ne smijemo Isusov govor promatrati samo sa strane i bez osjećaja. Nakon tolikih tisućljeća, u sili Duha Svetoga, otkrivamo ga iznova.

Duhovi su prilika da se malo više progovori o Duhu Svetom.

Kada čovjek podiže svoj pogled, doslovce svoje oči? Čini se da se to događa u vrlo teškim trenucima.

Stranica 1 od 9