Sadržaj s oznakom: Poljska

U zadnje vrijeme, postalo je vrlo popularno organizirati tzv. katoličke ljetne kampove za djecu. Njihova ljepota sastoji se u tome da uz program „za odmor tijela“ kombinira i program "za odmor duše“.

U Međugorju je ovih dana ponovno puno hodočasničkih grupa iz različitih zemalja svijeta. Ponovno su gužve po ulicama, molitvenim mjestima i prostorima oko crkve. 

Družba katoličkog apostolata Palotinaca iz Poljske sredinom 2021. godine u Međugorju je otvorila svoju podružnicu, tzv. „Poljsku hodočasničku kuću apostola Kraljice mira“.

KONRAD (25) i LAURA (27) PAŁGAN dolaze iz Poljske. Na prvi pogled izgledaju poput običnih mladih ljudi, ali kad počnu govoriti o Bogu, njihove se čiste oči zažare, a riječi oboji snaga osobnog iskustva Božje ljubavi i prisutnosti u njihovim životima.

Laura i Konrad Pazgan upoznali su se u Međugorju i uplovili u bračnu luku. Konradu je to bio 25. dolazak u Međugorje, a Lauri treći dolazak s poljskim hodočasnicima.

Poljska biskupska konferencija u izjavi objavljenoj 17. rujna 2020. podržala je inicijativu poljske Vlade za povlačenjem iz Istanbulske konvencije.

Edward Kociubinski, voditelj turističko-hodočasničke agencije "MAGNIFICAT" sa grupom od 30-tak poljskih hodočasnika boravi u Međugorju. Inače njegova agencija djeluje od 1993. godine u poljskom gradu Rzeszówu i jedna je od onih koja možda najviše puta godišnje organizira hodočašća iz Poljske za Međugorje.

Rumunji najreligiozniji, Poljaci najčešći na misama, Hrvati među prvih deset ...

Objavljeno u Najave | 16.10.2018.

Hodočašće u Poljsku

Agencija Pro Pak Hercegovina organizira hodočašće u Poljsku, program i detalje za prijavu pročitajte u nastavku:

Sakrament ispovijedi koji je temelj Euharistije gasi se diljem europskog kontinenta.

Novi zakon, koji stupa na snagu u ožujku, trebao bi omogućiti poljskim obiteljima da provode više vremena zajedno te da radnicima u trgovinama daju malo više odmora.

Poljski budući premijer Mateusz Morawiecki pozvao je Europsku uniju da se vrati u svojim “vrijednostima“ i kršćanskim korijenima.

Poljska je jučer proslavila 99 godina neovisnosti, pripremajući se za veliku proslavu 100 godišnjice slobode iduće godine koja je će biti na veličanstven način obilježena diljem cijele zemlje.

Molitvenu je inicijativu podržala i premijerka Beata Szydło, koja je na Twitteru podijelila sliku krunice i raspela.

Mediji su, kao i inače kad se tiče nečeg dobrog i katoličkog, ostali dosta suzdržani u izvještavanju o ovoj veličanstvenoj inicijativi „KRUNICE NA GRANICAMA“ – koja je 7. listopada na blagdan Gospe od Ružarija, okupila vjernike na molitvu uzduž skoro 3000 km duge kopnene granice Poljske.

Katolici će se okupiti duž Poljske granice kako bi 7.10, na blagdan Gospe od Ružarja, molili za svoju Domovinu.

Stranica 1 od 2