Sadržaj s oznakom: Požar

Nevjerovatne fotografije Biblije koja je ostala očuvana nakon strašnog požara obilaze svijet.

U Parizu je u prošlu nedjelju, 17. ožujka, došlo do velikoga požara.

Veliki požar izbio je u Evangeličkoj crkvi prije nekoliko dana u Zapadnoj Virginiji, saveznoj državi SAD-u u gradu Grandview, javlja portal Aleteia.

Obitelji Zulić u požaru je izgorjelo sve što su imali.

Holivudska glumica je izgovarala Psalam 91 nad kućom kojoj se približavao požar,Bog je čudesno zaustavio vatru i spriječio uništenje njihovog doma.

Župnik iz Orebića svjedočio "Bog je sačuvao od većeg zla!

Svećenik je obišao vatrogasce na požarištu kod Omiša. U popodnevnim satima veliki požar zahvatio je 50 hektara borovine i niskog raslinja kod Lokve Rogoznice i okolnih mjesta.

Požar koji je slučajno izbio u jednoj crkvi u Kairu ugašen je nakon što je imam obližnje džamije preko zvučnika pozvao prolaznike da pomognu ugasiti vatru.

Na Novu godinu vatrogasci njemačkoga grada Regensburga imali su poseban zadatak. Gasili su vatru u unutrašnjosti crkve. Nasreću, glavni portal crkve bio je dovoljno velik da u nju uđe vatrogasno vozilo.

Nemili događaj jučer je u Zagrebu zadesio dvije sestre – nasred ceste zapalio im se automobil. I dok je većina vozača trubila, mahala im da se maknu po strani, stvar je spasio jedan mlađi muškarac, koji se i prije dolaska vatrogasaca bacio na gašenje vatre.

Usred požara što su poharali i zadarsko zaleđe Zlatko Premužak iz Dugog sela se prije koji dan sa svojim kamionom punim kemikalija zatekao u Smilčiću, u prometnom čepu, objavio je RTL.

Zahvaljujući vatrogascima, neospornim junacima i herojima i ove požarne sezone tisuće stanovnika na širem zadarskom, šibenskom i splitskom području nije ostalo bez krova nad glavom.

Veliki požar koji je jučer zahvatio brdo Crnicu i koji je prijetio Brdu Ukazanja u Bijakovićima, zahvaljujući nadljudskim naporima mještana Šurmanaca i čitlučkim vatrogascima napokon je stavljen pod kontrolu.

Tijekom jučerašnjeg dana kanaderi su imali nevjerojatno puno posla, gasili su više od deset požara na području Zadarske županije i okolice.

„Veliki požar koji je proteklih dana pogodio naše područje, osim pustoši i katastrofe koju je prouzročio, ostavivši mnoge bez vrijedne imovine, pokazao je i najplemenitije u nama ljudima – solidarnost, pomoć i zajedništvo u nevolji“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodeći misno slavlje u nedjelju, 23. srpnja u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Žrnovnici. Uz brojne mještane Žrnovnice i okolnih mjesta misi su nazočili i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović.

Stranica 1 od 2