BOŽIĆNA PORUKA SVIJETU Obiteljska Biblija preživjela požar

Nevjerovatne fotografije Biblije koja je ostala očuvana nakon strašnog požara obilaze svijet.

Tijekom božićnih blagdana mnogo se toga izgubilo ili ostalo oštećeno oko Grand Strand-a u Južnoj Karlini - SAD, piše ktxs.com. Vatrogasne službe zaprimile su  više od 200 poziva u pomoć. Neki od tih poziva uključivali su i nesreće sa smrtnim ishodom, kao i višestruke požare. Ipak, jedan je požar ostao zapamćen, ne zbog onoga što je izgorilo već onoga što je preživjelo.

Sigurnosna kamera ugasila se oko 23 sata.Na Badnjak, garaža obitelji  McGowan bila je u plamenu. Louis McGowan krenuo je akciju gašenja vatre, ali ubrzo je uvidio da je vatra izmakla kontroli.

"Bili su ovdje za manje od 10 minuta", rekao je McGowan.

Prije dolaska vatrogasaca, McGowan je uspio spasiti svoj motocikl i pokušao je izvući svoju prikolicu. Dok su se vatrogasci borili s vatrom, prolazio je kroz sve što se nalazilo u garaži.

"Biblija moga oca, zastava sa sahrane moga djeda", rekao je McGowan.

biblija-pozar-carolina-1.jpg

Foto: ktxs.com

Sutradan,na sam Božić, otišao je provjeriti je li išta ostalo čitavo od tih stvari.

"Mnogo stvari je ostalo neprepoznatljivo. Sve je uništeno ", rekao je McGowan hodajući stražnjim dijelom garaže u dvorištu gdje misli da je požar nastao.

Među tim obiteljskim nasljedstvom spomen-zastava bila je spaljena i uglavnom crna no neki dijelovi su ostali čitavi. Biblija je potamnila na rubovima i koricama, ali Sveta pisma su bila neoštećena.

biblija-pozar-carolina-3.jpg

Foto: ktxs.com

"Ovdje nema stvari koju ne možete pročitati, sve je čitljivo 100%", rekao je McGowan pregledavajući stranice koje je njegov otac odavno istaknuo. "Postoje neki očevi omiljeni psalmi."

biblija-pozar-carolina-2.jpg

Foto: ktxs.com

Ono što je još više iznenadilo McGowana bilo je mjesto bgdje se Biblija nalazila. Doslovno, usred vatre, na polici koja je bila najbliže mjestu gdje McGowan sumnja da je plamen započeo.

Za njegovu obitelj ovo je iskustvo je dvostrukog značenja. Kaže da im je to donijelo puno tjeskobe, ali i puno zahvalnosti. U noći koja predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u kršćanskoj vjeri, vatra je okružila Bibliju njegovog oca i ona je preživjela. Dok mu se srce lomi kad gleda što je preostalo od onoga što je imao, on obraća pažnju na ono što je još tu.

"Svi su u redu. Sve se to može zamijeniti", rekao je McGowan.

Prevela Erika Radovic|medjugorje-info.com