Sadržaj s oznakom: Rat

Sveti je Otac u nedjelju, 8. listopada nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja pozvao na prestanak napada i hitnu uspostavu mira u Izraelu i Palestini

Objavljeno u Molitve | 4.8.2023.

Molitva vojnika

Molio sam Boga za jakost,
a on me načinio slabim
da bih bio skroman i ponizan.

Priče o čudesnim posredovanjima anđela ispričanih u jednoj knjizi

Sveta Misa je najvažniji i najuzvišeniji oblik molitve. Pohađanje Mise je obveza svakog katolika.

Ujedinjeni narodi 12. veljače obilježavaju tragediju djece vojnika. Djeca se novače u Jemenu, Južnom Sudanu i Srednjoafričkoj Republici. U Južnom Sudanu se više od 19 000 maloljetnika koristi kao vojnike.

U Međugorju, osim 48 ukrajinskih grkokatoličkih svećenika, boravi još i oko 150 ukrajinskih hodočasnika. Nemilo su se iznenadili kada je upravo za njihovog hodočašća, izvršen napad od strane Rusije na njihovu zemlju, u ranim jutarnjim satima 24. veljače.

Najave obveznog cijepljenja, zatvaranje ljudi, prijetnje novčanim kaznama pa i zatvorom za sve starije od 14 godina, a koji odbijaju cijepljenje u Austriji, tjera ljude n arazmišljanje u najmanju ruku o emigriranju iz Austrije, a onda i na brojne prosvjedne marševe koji se održavaju svakodnevno i imaju potencijal eskalacije, iako ni jedna strana to načelno ne namjerava.

Snimka nigerijskih vojnika na euharistijskom klanjanju na bojišnici dirnula je srca ljudi diljem zemlje.

U molitvenoj nakani za studeni papa Franjo potiče na gradnju evanđeoskoga mira i molitvu kako bi govor srca i dijaloga uvijek prevladavao nad govorom oružja

Međunarodna organizacija "Save the Children" upozorila je na rizik širenja bolesti povezanih s nedostatkom čiste vode i manjkavim higijenskim uvjetima u Jemenu. U jednom dijelu zemlje u posljednja je tri mjeseca broj slučajeva kolere povećan za 170%. Prije nekoliko je dana, na jugu zemlje, zgrada u kojoj je bila smještena humanitarna organizacija "Liječnici bez granica", napadnuta eksplozivom

Vrlo su oštre riječi kojima se kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Siriji, osvrnuo na opasnost od stranog bombardiranja u toj zemlji.

Tragedija koja pogađa Južni Sudan, u kojemu već pet godina traje krvavi sukob, posebno pogađa djecu koja su žrtve neishranjenosti, bolesti, prisilnoga vojačenja, nasilja i nemogućnosti obrazovanja.
Upozorenje sadržano u UNICEF-ovu izvještaju

"Rat uvijek uzrokuje ozbiljnu štetu za okoliš.

Nikad više rata! – ponovio je papa Franjo za vrijeme jučerašnje svete mise na Dušni dan na Američkom groblju u naselju Nettunu nedaleko od Rima, gdje su pokopani ostaci 7860 američkih vojnika poginulih u Drugom svjetskom ratu.

Nazivaju ih 'nevidljiva djeca rata'. Mnogi od njih ne znaju pravu istinu o svom porijeklu, a i oni koji znaju boje se moguće osude i prezira.

Političari bi trebali smiriti strasti i prestati se vrijeđati, poručio je u petak papa Franjo, pozivajući ih da budu otvoreniji za dijalog sa suparnicima jer bi inače mogli posijati sjeme rata.

Stranica 1 od 2