Rat krunicom započeo i u Austriji: „Austrija moli“

Najave obveznog cijepljenja, zatvaranje ljudi, prijetnje novčanim kaznama pa i zatvorom za sve starije od 14 godina, a koji odbijaju cijepljenje u Austriji, tjera ljude n arazmišljanje u najmanju ruku o emigriranju iz Austrije, a onda i na brojne prosvjedne marševe koji se održavaju svakodnevno i imaju potencijal eskalacije, iako ni jedna strana to načelno ne namjerava.

Da Austrijancima treba svjetlo, da im treba nada i pomoć, pokazali su u srijedu 8. prosinca na Blagdan Bezgrešnog Začeća Djevice Marije kad su u večernjim satima izašli na ulice i utjecali se Blaženoj Djevici Mariji, koja prema riječima i Pape Franje, ne odbija one koji je zovu u pomoć. Na poziv svećenika i teologa, kapelana Salzburške nadbiskupije, vlč. Ignaza Steinwendera, tisuće austrijanaca izašlo je na ulice ujedinivši se u molitvi krunice.

Naime, samo nekoliko sati nakon njegova javnog poziva na križarski pohod krunicom i pomirenjem, osnovana je inicijativa ‘Austrija moli’ koja se u srijedu održala u 35 gradova. Steinwender je takoreći upalio “svjetionik”, a prvi niz molitelja odgovorio je u kratkom vremenu. U Beču je, na primjer, bilo 300 ljudi na javnoj molitvi, u Linzu cca 350… Sveukupno su molile tisuće na 35 javnih mjesta, plus molitveni sati u obiteljima koje su trenutno u kućnoj karanteni, a koji se ne mogu pridružiti javnoj molitvi. Molitva je počela i nastavit će se sljedećih dana, piše kath.net.

Podsjetimo, javna molitva krunice počela je od Poljaka koji su prvi u velikom broju izašli na ulice organizirani kao „Marijini ratnici“ pod vodstvom poljskog svećenika salezijanca P. Dominika Chmielewskog SDB. U Poljskoj broje već 5000 muškaraca u 80 gradova, raširenih u 12 zemalja. Tako smo prizore muškaraca koji mole javno krunicu na koljenima mogli vidjeti u Irskoj, Brazilu, Španjolskoj, Kolumbiji pa i u Hrvatskoj. Svakako je potrebno zapaliti još više ovakvih „molitvenih svjetionika“ jer se jedino s Marijom može pobijediti ova „zmija“ koja od početaka želio jedino čovjeku zemaljsku i vječnu smrt.