Sadržaj s oznakom: Rijeka

Mladi iz Riječke nadbiskupije uz duhovnu pratnju povjerenika za mlade, vlč. Josipa Pende i časnih sestara s. Mirjam Jerković i s. M. Filotee Hajek posljednji vikend veljače (25. do 27. veljače) proveli su u Međugorju, u zajedništvu, molitvi, pjesmi...

Prilozi iz života Riječke nadbiskupije na Laudato TV-u

Neugodno iznenađenje zateklo je u utorak ujutro Riječane ispred katedrale Sv. Vida. U izloženim velikim jaslicama bili su kipovi Marije i Josipa, ali je nestalo Dijete Isus, objavljeno je na Facebook stranicama Riječke nadbiskupije.

U spremištu župe Sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama pronađena je, naime, skulptura Oplakivanja Krista iz sredine 15. stoljeća. Otkriće je 29. kolovoza predstavljeno hrvatskoj javnosti u Rijeci.

U “Hodu za život” koji se prvi put u subotu održao Rijeci, sudionici prosvjeda, među kojima je bilo mnogo obitelji s djecom, okupili su se na sredini Korza, noseći transparente na kojima je pisalo “Život je temeljno ljudsko pravo”, “Otkucaji srca djeteta čuju se 21. dan od začeća, mama tada još ne zna za trudnoću”, “Zanimljivo je da su svi koji se protive životu već rođeni”, “Nisam izbor nego dijete”, “Zaključak svih hrvatskih medicinskih fakulteta – život počinje začećem” i sl.

“Imali smo mi novaca za avione, ali su potrošeni na farbanje tunela, a sad treba štedjeti na lijekovima za djecu”, poručuje ogorčeni Riječanin.

Zvona crkava grada Rijeke pozdravila su danas u 16 sati dolazak relikvije neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rijeku.

Uoči početka Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se održava na Trsatu u Rijeci, susret počinje u nedjelju, 19. travnja.