Sadržaj s oznakom: Roditelji

Objavljeno u Poučne priče | 13.1.2022.

Roditeljsko pismo

Dragi sine / kćeri...

Molimo li svaki dan za svoju djecu? Pokrivamo li ih svakodnevno svojom molitvom?

Kao roditelji, mi ne možemo to nekome drugome prepustiti. Nitko neće toliko žarko moliti za našu djecu kao mi sami! Molitva je najsnažniji alat koji nam je dan i zato ga upotrebljavajmo!

Voli i poštuj svoje roditelje!

Drugi kao oslonac, kao srodna duša, zove se prijatelj, ali najveći oslonac može i mora biti obitelj.

„Bio je to pravi dečko, sposoban, sportaš…međutim, njegovi su roditelji znali često reći „aj k Vragu“, ne znajući da su svog sina tom kletvom poslali u ralje Đavla“, priča stravičnu priču fra Ivo Pavić.

Povijest Crkve ima mnogo svetaca koji su ljubav prema Isusu stavili u izravnu suprotnost svojim roditeljima.

Djeca vrlo često, ovisno o dobi, ne znaju kako verbalizirati svoje brige i o njima razgovarati. Sasvim je normalno povremeno brinuti, no lakše je ako brige podijelimo s drugima. Kako to naučiti i djecu, savjetuje psihologinja Sunčana Rokvić.

Ja vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!

Deset zapovijedi za roditelje

Krist je imao važnu poruku za ljude poput nas.

Puno ljudi kaže da će, kada dođu na nebo, najprije ugledati sve svoje prijatelje i voljene koji su umrli prije njih. No, mislim da neće biti tako.

Objavljeno u Obitelj | 25.9.2021.

Roditeljski blagoslov djece

Roditelji imaju težak zadatak da svoju djecu dovedu Bogu. Katekizam Katoličke Crkve objašnjava na koji način: „Milošću sakramenta ženidbe roditelji su primili odgovornost i povlasticu naviještati vjeru svojoj djeci. Neka ih od najranije dobi uvode u otajstva vjere, kojih su svojoj djeci 'prvi navjestitelji.'” (KKC 2225).

Dragi roditelji!

Mlada magistra logopedije Nejra Bajrić Hidić na svojoj je društvenoj mreži objavila odgovor na komentar majke koja je, kao i mnogi od nas, očito pokušavala opravdati "nove obrazovne metode ili tehnološke trendove" za koje sami sebe lažemo da su pozitivno.negativno utječu na razvoj i odgoj naše djece.

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Jednom doista mudrom čovjeku dođe neki mladić i reče: Ne mogu više nakraj sa svojim roditeljima.

Stranica 1 od 4