Sadržaj s oznakom: Samostan

Kuća života Emanuel, koja djeluje pod okriljem Udruge Betlehem Sisak, postala je novi dom Družbe sestara Milosrdnog Isusa. Dvije časne sestre, s. Jaira Udovičić i s. Ivana Perković, prve su stanovnice novog samostana.

Franjevački samostan “Duha Svetoga” nalazi se u Fojnici, živopisnom gradiću smještenom u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, na pola puta između Sarajeva i Bugojna.

Od nekada najvećeg trapističkog samostana na svijetu banjolučki trapisti postali su najmanji – trenutno samo s dvojicom zavjetovane braće, koji žive u nadi da će opatija Marija Zvijezda opstati i u sljedećim desetljećima, makar i u skromnom obliku

Franjevački samostani u Bosni i Hercegovini su među najznačajnijim svjedocima ne samo povijesti franjevačkog reda u ovim krajevima, koja seže još u 13. stoljeće (1291.), već i povijesti Bosne i Hercegovine.

Samostan sv. Frane ograđuje se od sadržaja predavanja Danijele Martinović u Zadru

U povodu obilježavanja 150. obljetnice svećeničkog ređenja nadbiskupa Josipa Stadlera, sluge Božjega

Tajanstvena, zamišljena linija povezuje sedam samostana, od Irske do Izraela.

Još od 1950. godine, klauzurne redovnice iz samostana Svete Rite iz Cascije u centru Italije u obliku donacija primaju vjenčanice koje one same popravljaju u svojoj krojačkoj radionici kako bi ih dale ženama koje si ne mogu priuštiti novu vjenčanicu zbog novčanih poteškoća.

Kad su pitali djevojku Beatu zašto odlazi u samostan, odgovorila je:

U konkurenciji među šezdeset europskih muzeja godine za prestižnu nagradu konkurira i jedan muzej iz BiH  – Muzej franjevačkog samostana svetog Duha u Fojnici.