Sadržaj s oznakom: SHKM

Prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u svibnju u Gospiću otvorene su od 4. siječnja do 31. ožujka. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće, objavljeno je na službenoj stranici 12. SHKM.

“Deseti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) prošao je u fenomenalnom ozračju, što je bilo i zagarantirano sa ovolikim mladim ljudima koji su došli ovdje u pjesmi, molitvi, vjeri i nadi.

Toliko ljepote, dobrote, razdraganosti, opuštenosti i radosti kao u Vukovaru 30. travnja već dugo nismo osjetili i vidjeli. Još smo pod dojmom svega lijepoga što su mladi hrvatski katolici u tolikom broju pokazali, i sasvim smo sigurni da sve to što je bilo u Slavoniji, Osijeku i Vukovaru – treba pretvoriti u kulturna, književna, likovna, znanstvena i druga umjetnička djela kojima možemo, i trebamo obogatiti svijet u kojem živimo i u Europi i na svim stranama svijeta.

Vidio sam tebe Bosno draga i napaćena kako ponosno stojiš kao zvonici naših crkava!

U Vukovaru se u nedjelju okupilo preko 30.000 mladih iz Hrvatske i dijaspore na jubilarnom desetom susretu hrvatske katoličke mladeži.

I mi draga mladosti želimo danas iz Vukovara svom narodu i cijelome svijetu - vašim roditeljima i vršnjacima, našim hrvatskim političarima koji su ovih dana suočeni s ozbiljnim pitanjima, izazovima i tjeskobama, poslati poruku nade i ohrabrenja koja izvire iz Božje ljubavi i dobrote objavljene u Isusu Kristu. On je sigurno sidro naše stabilnosti, našega opstanka, On je nada naša.

Draga mladosti! Tko da ne osjeti radost! Tko da je, u snazi Kristove nazočnosti, danas s vama ne podijeli! Dobro nam došli u Đakovačko-osječku nadbiskupiju - u Slavoniju, Baranju i Gornji Srijem! Uime cijele naše nadbiskupije, uime svih vjernika, svake naše obitelji, i naših starih i bolesnih, uime svećenika, redovnika i redovnica, uime nadbiskupa u miru Marina, uime svih Vukovaraca, te sasvim osobito uime svih mladih naše nadbiskupije: Dobro došli u grad Vukovar, radosno je mladima izrazio dobrodošlicu domaćin nadbiskup Hranić

Glavni grad Hrvatske bit će domaćin sljedećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži.

"Idemo Hrvatska katolička mladeži! primi i navijesti život, molitvom, ljubavlju, svjedočenjem, predanjem, i primi poslanje koje ti On daje, danas, i zauvijek", poručio je pater Ike

Subota je namjenjenja za program po župama, u u nedjelju je središnje euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Đuro Hranić.

Jubilarni deseti Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja u Vukovaru.

„Susret bi trebao poručiti mladima da ne dižu ruke u beznađu i odlaze iz domovine", kazao je, između ostaloga, nadbiskup Hranić.

Više od dvije tisuće mladih s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjeluje u Vukovaru na molitvi Križnoga puta, javlja Hrvatski radio Vukovar.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1 Tim 1, 1), održat će se 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, u organizaciji Ureda HBK za mlade i Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.