Sadržaj s oznakom: Sinoda

U posljednjoj epizodi Bishop Strickland Showa, biskup Joseph Strickland objašnjava da je napisao pastoralno pismo vjernicima svoje biskupije, koje je kasnije postalo viralno, zbog zabuna koje će proizaći iz Sinode o sinodalnosti ovog listopada.

Delegati njemačkog „Sinodalnog puta“ velikom su većinom 11. ožujka izglasali mjere za promjenu crkvenih praksi temeljenih na transrodnoj ideologiji i za poticanje sveopće Crkve na sakramentalno ređenja žene, javlja CNA.

U utorak navečer, 5. travnja 2022. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru na Susretima mladih u Franjevačkoj, okupilo se oko 120 sudionika, odgovarajući tako na poziv pape Franje da sinodalnom duhu zajedno kročimo naprijed, slušajući Duha Svetoga i Božju riječ. To zahtjeva svakodnevno umiranje sebi, vlastitim idejama i planovima jer Duh je taj koji vodi vjernike u "svu istinu".

Riječ „sinoda" znači „hoditi zajedno" i ono što smo proživjeli bilo je iskustvo Crkve u hodu posebno s obiteljima svetog Božjeg naroda, kazao je papa Franjo tijekom angelusa (25. listopada) o tek završenoj biskupskoj sinodi o obitelji (trajala je od 4. do 25. listopada).