Sadržaj s oznakom: Sinoda

Papa i biskupi moraju se čvrsto držati crkvene misije 'za spasenje svijeta u Kristu' i ne služiti 'probuđenim' ideologijama, rekao je kardinal Gerhard Müller na LifeSiteovom Rome Life forumu.

Članak njemačkog svećenika, vlč. Franka Unterhalta izvorno je objavljen na njemačkom jeziku 4. listopada 2023. na internetskom portalu „Communio veritatis”.

U posljednjoj epizodi Bishop Strickland Showa, biskup Joseph Strickland objašnjava da je napisao pastoralno pismo vjernicima svoje biskupije, koje je kasnije postalo viralno, zbog zabuna koje će proizaći iz Sinode o sinodalnosti ovog listopada.

Delegati njemačkog „Sinodalnog puta“ velikom su većinom 11. ožujka izglasali mjere za promjenu crkvenih praksi temeljenih na transrodnoj ideologiji i za poticanje sveopće Crkve na sakramentalno ređenja žene, javlja CNA.

U utorak navečer, 5. travnja 2022. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru na Susretima mladih u Franjevačkoj, okupilo se oko 120 sudionika, odgovarajući tako na poziv pape Franje da sinodalnom duhu zajedno kročimo naprijed, slušajući Duha Svetoga i Božju riječ. To zahtjeva svakodnevno umiranje sebi, vlastitim idejama i planovima jer Duh je taj koji vodi vjernike u "svu istinu".

Riječ „sinoda" znači „hoditi zajedno" i ono što smo proživjeli bilo je iskustvo Crkve u hodu posebno s obiteljima svetog Božjeg naroda, kazao je papa Franjo tijekom angelusa (25. listopada) o tek završenoj biskupskoj sinodi o obitelji (trajala je od 4. do 25. listopada).