Sadržaj s oznakom: Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 30. lipnja do 2. srpnja biti održan 5. Mladifest Hrvatska.

Kuća života Emanuel, koja djeluje pod okriljem Udruge Betlehem Sisak, postala je novi dom Družbe sestara Milosrdnog Isusa. Dvije časne sestre, s. Jaira Udovičić i s. Ivana Perković, prve su stanovnice novog samostana.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas poruku podrške svima stradalima u potresu te uputio poziv na solidarnost sa stradalima.

Sisačka Udruga Betlehem, koja od 2013. brine za od društva i obitelji odbačene samohrane majke, trudnice i njihovu djecu, otvorila je 23. lipnja svoju drugu kuću u Sisku.

Lik bl. Stepinca prikazan je s križem koji nosi, a koji predstavlja njegovo mučeništvo za Krista, kao i vjernost Crkve u Hrvatskoj Papi i Svetoj Stolici. Uz križ stoje dvoje male djece koji simboliziraju djecu koja su spašena u Sisku tijekom II. svjetskog rata

Duhovna obnova i svjedočanstvo Blanke Vlašić u Sisku

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Sisačke biskupije u petak 3. studenoga u 19.30 sati u crkvi Svete Marije Kraljice Mira u Sisku (Naselje) svoje svjedočanstvo o životu u vjeri ispričat će okupljenim mladima vrhunska hrvatska sportašica i osvajačica olimpijskih i svjetskih odličja Blanka Vlašić.