Šesti Mladifest Hrvatska od 28. do 30. lipnja: Dođite u Sisak!

Šesti Mladifest Hrvatska održat će se od 28. do 30. lipnja u Sisku, u Župi sv. Kvirina. Organizira ga Marijina legija uz potporu Sisačke biskupije, a festival se organizira po uzoru na onaj u Međugorju.

Pripreme za festival su u tijeku. Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će tu svaki dan prilika za sv. ispovijed. Geslo ovogodišnjeg Mladifesta je “Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!” (Mt 5, 9).

mladifest plakat

Kateheze će kroz tri dana držati fra Ante Vučković koji će približiti Božju riječ na sebi svojstven način otkrivajući uvijek nove slojeve u evanđeoskom tekstu. Očekuje se dolazak međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića. Domaći biskup Vlado Košić će služiti misno slavlje u petak 30. lipnja.

Kako bi se olakšala organizacija, za sudjelovanje na Mladifestu može se prijaviti na ovom linku.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije Kraljica od Sabe.

“Poštovani prijatelji; Mir, mir, mir treba zavladati između Boga i ljudi, mir treba zavladati među ljudima. Ove riječi draga Gospa je uputila vidjelici Mariji Pavlović 26. 6. 1981. Zasigurno tada ljudima nije bila toliko očita potreba za mirom danas, danas kada je mir ugrožen kao nikada. Zasigurno im je bilo teže shvatiti nego nama danas zašto se tada predstavila kao Kraljica Mira i zašto nas je pozvala da budemo nositelji mira u ovom nemirnom svijetu. Dođite predragi nositelji mira da bi na još jači način učinili ono na što je svoje suvremenike poticao Sveti Thomas More: ‘Zabavi svoj um dobrim mislima ili će ga neprijatelj opsjesti zlima jer prazan ne može biti’, ističe u pozivu na Mladifest u ime organizatora vjeroučitelj Vlado Sučec.

Više informacija o hrvatskom Mladifestu moguće je pronaći na internetskoj stranici te na Instagram, Tik-Tok i Facebook profilu festivala.

Označeno u