Sadržaj s oznakom: Stepinčevo

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko.

Župa sv. Križa u Hamiltonu svečanim euharistijskim slavljem proslavila je jedan od najznačajnijih spomendana – blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Župa Presvetog Trojstva u Oakvilleu svečano je proslavila u nedjelju, 19. veljače blagdan bl. Alojzija Stepinca euharistijskim slavlje koje je prevodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Spomendan Bl. Alojzija Stepinca proslavljen je u petak 10. veljače svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću.

U nedjelju, 12. veljače 2023., slavi se spomendan nebeskog zaštitnika hrvatske župe Croatian Catholic Parish – New York, te ujedno i blagdan bl. Alojzija Stepinca, javlja croexpress.

Bista bl. Alojzija Stepinca na Trsatu u Rijeci je proplakala 12. i 13. travnja 2018. godine.

Na spomendan blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače u 18 sati, u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju slavljena je sveta misa za župljane i fratre iz međugorske župe koji su stradali u I. svjetskom, II. svjetskom te u Domovinskom ratu.

Hrvatske katoličke zajednice bl. Alojzija Stepinca i sv. Martina u Stuttgartu u prigodi Stepinčeva organiziraju duhovnu obnovu koja će se od 7. do 9. veljače održati u crkvi St. Hedwig u Möhringenu.

Hrvatska katolička župa u Münchenu uz ovogodišnju proslavu Stepinčeva organizira duhovnu obnovu koju će s geslom “Kako pronaći Boga, pobijediti kušnje i izazov zla” predvoditi fra Mario Knezović.

Stepinčevo, u subotu, 10. veljače, pratite uživo na Laudato televiziji!

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Alojzija Stepinca i sv. Martina u Stuttgartu u prigodi Stepinčeva održat će se duhovna obnova s posebnim naglaskom na mlade i mlade obitelji. Obnovu će pod geslom"Život kao svjedočanstvo nade" voditi don Ivan Filipović, duhovnik Zajednice Cenacolo.

Stepinčevo u Krašiću ove godine je u duhu proslave 20. obljetnice proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim.