Sadržaj s oznakom: Susret hrvatske katoličke mladeži

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije objavio je spot za himnu XIII. susreta mladih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koji će se održati u Vinkovcima 25. svibnja pod geslom "Ne boj se! Samo vjeruj!".

Geslo Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se 9. i 10. svibnja 2020. godine održati u Zagrebu glasi: 'Što god vam rekne, učinite!' (Iv 2, 5)

Svaki Susret hrvatske katoličke mladeži nosi svoje; doživi se puno zvanja, lijepih iskustava, novih ljubavi, inicijativa, brakova, povezivanja župa, biskupija i zajednica. Stoga, organizatori vjeruje da će i zagrebački susret 2020. godine ostati mnogima u lijepom sjećanju kao nezaboravno iskustvo.

Toliko ljepote, dobrote, razdraganosti, opuštenosti i radosti kao u Vukovaru 30. travnja već dugo nismo osjetili i vidjeli. Još smo pod dojmom svega lijepoga što su mladi hrvatski katolici u tolikom broju pokazali, i sasvim smo sigurni da sve to što je bilo u Slavoniji, Osijeku i Vukovaru – treba pretvoriti u kulturna, književna, likovna, znanstvena i druga umjetnička djela kojima možemo, i trebamo obogatiti svijet u kojem živimo i u Europi i na svim stranama svijeta.

Vidio sam tebe Bosno draga i napaćena kako ponosno stojiš kao zvonici naših crkava!

U Vukovaru se u nedjelju okupilo preko 30.000 mladih iz Hrvatske i dijaspore na jubilarnom desetom susretu hrvatske katoličke mladeži.

I mi draga mladosti želimo danas iz Vukovara svom narodu i cijelome svijetu - vašim roditeljima i vršnjacima, našim hrvatskim političarima koji su ovih dana suočeni s ozbiljnim pitanjima, izazovima i tjeskobama, poslati poruku nade i ohrabrenja koja izvire iz Božje ljubavi i dobrote objavljene u Isusu Kristu. On je sigurno sidro naše stabilnosti, našega opstanka, On je nada naša.

Draga mladosti! Tko da ne osjeti radost! Tko da je, u snazi Kristove nazočnosti, danas s vama ne podijeli! Dobro nam došli u Đakovačko-osječku nadbiskupiju - u Slavoniju, Baranju i Gornji Srijem! Uime cijele naše nadbiskupije, uime svih vjernika, svake naše obitelji, i naših starih i bolesnih, uime svećenika, redovnika i redovnica, uime nadbiskupa u miru Marina, uime svih Vukovaraca, te sasvim osobito uime svih mladih naše nadbiskupije: Dobro došli u grad Vukovar, radosno je mladima izrazio dobrodošlicu domaćin nadbiskup Hranić

Glavni grad Hrvatske bit će domaćin sljedećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) susret je mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske.

„Susret bi trebao poručiti mladima da ne dižu ruke u beznađu i odlaze iz domovine", kazao je, između ostaloga, nadbiskup Hranić.

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 6. svibnja održana je konferencija za medije povodom Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se 29. i 30. travnja 2017. godine održavati u Vukovaru.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1 Tim 1, 1), održat će se 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, u organizaciji Ureda HBK za mlade i Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.