Sadržaj s oznakom: Sveta Terezija Avilska

“Ako je Bog tako moćan kao što znam i vidim, ako demoni nisu ništa drugo nego robovi, u što mi vjera zabranjuje sumnjati, što mi oni tada mogu učiniti kad sam služavka Kralja i Gospodina?

1. I kolerik može postati svetac.

Osim vidljivih stigmi, postoje i one nevidljive ili duhovne dok su od svete Terezije Avilske (Avila, Španjolska, 28. ožujka 1515. - Alba de Tormes, 14. listopada 1582.), mističarke, književnice  i reformatorice redovničke zajednice karmelićanki bile neuobičajene.

Ja sam tvoja

Gospodin se udostojao da vidim ovdje nekoliko puta ovo viđenje: Vidjela bih pored sebe jednog anđela, s lijeve strane, u tjelesnom obliku, ono što ne običavam vidjeti, osim čudom.

Sv. Josip često prolazi ispod radara radi njegovog poprilično skrovitog života.

Sv.Terezija Avilska bila je poznata kao veliki veseljak, često je nasmijavala svoje sestre i takva ju je vrlina pratila cijelog života.

U hodu prema sabiranju, koje je duga etapa, nakon savladavanja psihofizičkih uvjetovanja, važna je pažnja na unutarnja i vanjska osjetila koja trebaju biti blago nošena prema objektu molitve, odnosno prema prisutnosti Drugoga, prema Onome od koga znamo da smo ljubljeni.

Objavljeno u Svetac dana | 15.10.2018.

Sveta Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska (1515.-1582.) obnoviteljica je karmelskog reda i naučiteljica Crkve.

Alan Hržica i Molitvena zajednica Srce Isusovo odlučili su snimiti jednu staru pjesmu svete Terezije Avilske "Gledaj On te gleda".

Kad je svoje srce s njegovim velikim mogućnostima „nastojala uskladiti“ sa Srcem Kristovim, do tada prosječna karmelićanka postade jaka žena, velika redovnica, koja je nastojala svoj život proživljavati u duhu Evanđelja.

U povodu 500. obljetnice rođenja sv. Terezije od Isusa (Avilske) 28. ožujka, general Reda bosonogih karmelićana o. Saverio Cannistra pozvao je na sat molitve za mir u svijetu kao zajednički rođendanski dar svetoj Majci Tereziji.