Sadržaj s oznakom: Sveta Terezija Avilska

U hodu prema sabiranju, koje je duga etapa, nakon savladavanja psihofizičkih uvjetovanja, važna je pažnja na unutarnja i vanjska osjetila koja trebaju biti blago nošena prema objektu molitve, odnosno prema prisutnosti Drugoga, prema Onome od koga znamo da smo ljubljeni.

“Ako je Bog tako moćan kao što znam i vidim, ako demoni nisu ništa drugo nego robovi, u što mi vjera zabranjuje sumnjati, što mi oni tada mogu učiniti kad sam služavka Kralja i Gospodina?

Ja sam tvoja

1. I kolerik može postati svetac.

Osim vidljivih stigmi, postoje i one nevidljive ili duhovne dok su od svete Terezije Avilske (Avila, Španjolska, 28. ožujka 1515. - Alba de Tormes, 14. listopada 1582.), mističarke, književnice  i reformatorice redovničke zajednice karmelićanki bile neuobičajene.

Sv.Terezija Avilska bila je poznata kao veliki veseljak, često je nasmijavala svoje sestre i takva ju je vrlina pratila cijelog života.

Gospodin se udostojao da vidim ovdje nekoliko puta ovo viđenje: Vidjela bih pored sebe jednog anđela, s lijeve strane, u tjelesnom obliku, ono što ne običavam vidjeti, osim čudom.

Sv. Josip često prolazi ispod radara radi njegovog poprilično skrovitog života.

Objavljeno u Svetac dana | 15.10.2018.

Sveta Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska (1515.-1582.) obnoviteljica je karmelskog reda i naučiteljica Crkve.

Alan Hržica i Molitvena zajednica Srce Isusovo odlučili su snimiti jednu staru pjesmu svete Terezije Avilske "Gledaj On te gleda".

Kad je svoje srce s njegovim velikim mogućnostima „nastojala uskladiti“ sa Srcem Kristovim, do tada prosječna karmelićanka postade jaka žena, velika redovnica, koja je nastojala svoj život proživljavati u duhu Evanđelja.

U povodu 500. obljetnice rođenja sv. Terezije od Isusa (Avilske) 28. ožujka, general Reda bosonogih karmelićana o. Saverio Cannistra pozvao je na sat molitve za mir u svijetu kao zajednički rođendanski dar svetoj Majci Tereziji.