Sadržaj s oznakom: Sveta Zemlja

U Vatikanskim vrtovima, na istom mjestu gdje je prije točno deset godina, 2014., Papa molio i posadio maslinu u znak mira na Bliskom istoku, zajedno s izraelskim i palestinskim predsjednicima, i u nazočnosti patrijarha Bartolomeja, Papa će ponovno uputiti apel za mir u trenutku napetosti zbog rata između Izraelaca i Palestinaca, izvijestio je u nedjelju, 2. lipnja 2024. Vatican News.

Dok rat u Gazi i dalje traje, franjevci u Svetoj zemlji pozvali su na dan molitve za mir u srijedu 8. svibnja u Bazilici naviještenja Marijina u Nazaretu, objavila je u utorak 7. svibnja KNA.

U pismu upućenom vjernicima svih obreda i vjeroispovijesti koji se pripremaju za proslavu Uskrsa, papa Franjo izražava blizinu, naklonost i ohrabrenje onima koji najviše pate zbog apsurdne drame rata

U intervjuu talijanskoj televizijskoj postaji TV2000 latinski jeruzalemski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa upozorio je da se sada prvi put u Svetoj zemlji javlja problem gladi, prenosi u petak 22. ožujka Kathpress.

Rat u Svetoj zemlji odrazio se na broj hodočasnika, priopćio je u srijedu, 6. ožujka 2024. jeruzalemski Kršćanski informacijski centar (Christian Information Center – CEC) za KNA.

Nakon napada uhićena su dvojica židovskih mladića koji su napali i pljuvali na benediktinca Nikodemusa Schnabela. Riječi osude stigle su i od izraelskih ministara vanjskih i unutarnjih poslova, prenosi Vatican News.

U današnjem razgovoru za "Vatican News", o. Ibrahim Faltas, vikar Kustodije Svete Zemlje, progovara o aktualnom stanju u Svetoj Zemlji i Bliskom Istoku.

Mjesto Isusova krštenja, Al Maghtas na jordanskoj strani rijeke Jordana, u 2023. posjetilo je 212 tisuća ljudi, objavila je u srijedu 3. siječnja KNA.

Jeruzalemski latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa je 22. prosinca u božićnoj video-poruci pozvao kršćane da prepoznaju božićnu poruku ljubavi, mira i pomirenja u vremenu kada se čini da nasilje i mržnja prevladavaju u Svetoj zemlji i drugim dijelovima svijeta, piše Vatican News.

Jeruzalemski latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa je u nedjelju 29. listopada, na svetkovinu Djevice Marije, Kraljice Palestine i Svete Zemlje, u Izraelu posvetio Svetu Zemlju Bezgrešnom Srcu Marijinu, prenosi Vatican News.

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin rekao je novinarima, u petak 27. listopada na obilježavanju ostavštine pokojnog talijanskog kardinala Achillea Silvestrinija u rimskom Campidogliu, da postoji mogućnost susreta pape Franje s obiteljima izraelskih talaca te je ponovno potvrdio stajalište Svete Stolice o dvodržavnom rješenju kao jedinom putu prema dugoročnom miru, prenosi Vatican News.

Papa Franjo molio se u nedjelju, 29. listopada za prestanak nasilja u Svetoj zemlji, posebice u Gazi gdje se odvija humanitarna katastrofa, kao i za oslobađanje izraelskih talaca koje drži Hamas.

Jeruzalemski patrijarh Pierbattista Pizzaballa rekao je da molitva neće promijeniti situaciju, ali da može unijeti Isusovu prisutnost u naše živote.

Rektor Svetišta Svete obitelji u Nazaretu fra Wojciech Bołoz istaknuo je da su se i franjevci u Nazaretu priključili u utorak 17. listopada pozivu za molitvu i post za mir, objavljeno je na mrežnoj stranici franjevačke Kustodija Svete Zemlje, javlja IKA.

Obraćajući se danas novinarima putem video-konferencije, jeruzalemski patrijarh, kardinal Pierbattista Pizzaballa, upitan je bio o spremnosti da ponudi sebe kao taoca u zamjenu za oslobađanje djece koja su uzeta u Hamasovom napadu na Izrael prošlog tjedna. Kardinal je tijekom intervjuu istaknuo da je potrebno „pronaći način da se taoci vrate”, javlja CNA.

Unatoč napadima Hamasa na Izrael, benediktinski samostan njemačkog govornog područja u Jeruzalemu ostaje otvoren, objavljeno je u četvrtak 12. listopada na portalu domradio.de, prenosi IKA.

Stranica 1 od 3