Sadržaj s oznakom: Sveta Zemlja

Župan Blaženko Boban, nadbiskup Marin Barišić, akademski kipar Veno Jerković i opat jeruzalemske benediktinske opatije Usnuća Marijina (Dormitio) na Sionu Bernhard Alter otkrili su 21. svibnja na jeruzalemskom brdu Sion kip Svetoga Jeronima, dar puka Splitsko-dalmatinske županije, objavila je Dalmacija.hr.

Jeruzalemski partrijarh i drugi kršćanski čelnici pozivaju izraelsku vladu da zaustavi napade na crkve u Svetoj Zemlji

Nakon više od 50 godina blagdan Krštenja Isusova proslavljen je u svetištu na obali rijeke Jordan

Vazmeno je trodnevlje i u Svetoj zemlji proslavljeno u skladu s mjerama protiv širenja zaraze koronavirusom

U nedjelju 30. rujna u sjedištu Kustodije Svete zemlje otvoren je kongres posvećen 800. godišnjici susreta Sv. Franje Asiškog i sultana Maleka al-Kamila.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović se na državnom posjetu Državi Izraelu pri obilasku bazilike Svetog groba i Franjevačkog samostana u Jeruzalemu, susrela s hrvatskim franjevcima i uručila im Povelju Republike Hrvatske.

U prošlosti su muslimani mogli zaustaviti upade židovskih ekstremista, a danas za to mogu biti uhićeni. Za direktora jordanskoga vakufa tenzije se mogu pretvoriti u „religijski rat“.

Marko Perković Thompson ((52) prošli je tjedan bio na sedmodnevnom hodočašću u Izraelu, a sa svojim pratiteljima i fanovima na društvenim mrežama podijelio je nekolicinu fotografija.

Vjernici Šibenske biskupije, njih 413 predvođeni biskupom Tomislavom Rogićem, započeli su danas hodočašće u ‘Svetu zemlju’ Izrael u koji će otputovati sa splitskog aerodroma.

O. Francesco Patton, talijanski franjevac i kustos Svete Zemlje za Radio Vatikan razgovarao o znakovima nade na Bliskom Istoku

Brojni su hodočasnici danas bili razočarani kada su naišli na zatvorena vrata svetišta

Čak je i papa Franjo odao počast poljskoj redovnici Rafaeli Włodarczak za njen nevjerojatan čin

Papa Franjo je za vrijeme današnje opće audijencije pozvao da se poštuje status quo u Jeruzalemu u skladu s odgovarajućim rezolucijama Ujedinjenih naroda.

Jeruzalem - U franjevačkom samostanu Svetog Spasitelja u Jeruzalemu od 16. do 18. listopada proslavljena je 800. obljetnica franjevačke prisutnosti u Svetoj zemlji.

Papa Franjo poslao je poruku Franjevačkoj kustodiji Svete zemlje povodom 800. godišnjice njihove prisutnosti kao čuvarâ svetih mjestâ u današnjem Izraelu i Palestini.

Sveta Zemlja je veličanstvena zemlja.

Stranica 1 od 2