Sadržaj s oznakom: Sveti Ivan Krstitelj

U podnevnom je nagovoru Papa istaknuo da su kršćani pozvani biti slobodni od navezanosti koje mogu osmetati našem duhovnom rastu, te kako bismo napravili mjesta Gospodinu u svojem životu i služili drugima. Potaknuo je svećenike i roditelje da prate druge Isusu ostavljajući ih slobodnima slijediti vlastiti put.

Objavljeno u Molitve | 29.8.2022.

Molitva svetom Ivanu Krstitelju

O slavni Ivane Krstitelju, koji si se još kao dijete povukao u pustinju i tamo živio isposničkim životom, izmoli nam molimo te, milost da uvijek živimo odijeljeni od ovoga svijeta, barem srcem, kad već nismo tijelom, da te trajno žrtvujemo i obraćamo.

Dobri sv. Ivo, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.

Svemogući vječni Bože vječno spasenje vjernika.

Zaboravljena molitva Ivanu Krstitelju

O svecima se danas manje govori. Kao da ih želimo staviti u kut i zaboraviti.

Otrgnimo zaboravu ostavštinu vjere i zavjete naših predaka

Objavljeno u Zanimljivosti | 24.6.2022.

Dolina svetoga Ive

Svetište svetoga Ive Krstitelja u Podmilačju, jedno od najstarijih u BiH, svjedok je vreména i ljudskih mijena kroz mnoga stoljeća. Snagom koju samo Bog može darovati, ono još uvijek pripovijeda i propovijeda obraćenje i pokoru iz kojih se rađaju istinska radost i mir. Pa, što onda prvo istaknuti, čime započeti, čemu dati prednost u ovom kratkom osvrtu?

Objavljeno u Molitve | 24.6.2022.

Molitva sv. Ivi u Podmilačju

Sveti Ivo Krstitelju,

Prvi dan
UVODNA MOLITVA

Ain Karim je malo selo oko šest kilometara zapadno od Starog Grada Jeruzalema. U Gospodinovo vrijeme bio je to grad rezerviran za svećenike i Levite; njegova blizina Hramu omogućavala im je da lako do njega dođu da bi ispunjavali svoje svećeničke dužnosti kada na njih dođe red svakih šest mjeseci.

Sveti Ivane Krstitelju, preporučujem Ti svoje duhovne potrebe i molim Te da mi izmoliš milost da Isusa što bolje upoznam, ljubim i slijedim.

Sveta Elizabeta i sveti Zaharija roditelji su svetog Ivana Krstitelja. Prema riječima svetog Luke “oboje bijahu pravedni pred Bogom, jer su živjeli besprijekorno prema svim zapovijedima i odredbama Gospodnjim”.

Glavosijek sv. Ivana Krstitelja blagdan je kad se sjećamo mučeništva Isusova preteče i krstitelja.

Rođenje sv. Ivana Krstitelja blagdan je koji je nastao u ranim stoljećima kršćanstva.

U subotu 23. lipnja započela je proslava zaštitnika svetišta i župe u Podmilačju Sv. Ivana Krstitelja. Središnje misno slavlje, misu za bolesnike, predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić...

Stranica 1 od 2