Sadržaj s oznakom: Transrodna ideologija

Anonimna anketa među elitnim britanskim sportašicama pokazala je da više od 70% njih osjeća nelagodu kada se ‘transrodne’ sportašice natječu u kategoriji žena u sportu, dok se 67% osjeća neugodno javno govoriti o tom pitanju, prenosi narod.hr.

Katolički par iz Indiane proživljava „noćnu moru“ nakon što im je oduzet sin kada su odbili prihvati njegov odabrani transrodni identitet.

Boksačica se povukla iz meča na prvenstvu Zlatne rukavice 2023. nakon što je obaviještena da je njezina protivnica “transrodna” , izvijestio je Daily Mail.

Pacijenti u dobi između 12 i 18 godina predstavljaju gotovo 8% ukupnog broja operacija promjene spola od 2016. do 2020. godine, prema procjenama iz nedavnog istraživanja objavljenog u Journal of the American Medical Association, javlja CNA

Skupina od 21 međunarodnog endokrinologa i istraživača iz devet zemalja potpisala je otvoreno pismo gdje tvrde da se ‘promjena spola’ za maloljetnike, u Sjedinjenim Državama promiče iz političkih razloga, a ne na temelju medicinskih dokaza, prenosi narod.hr.

Fox News donosi potresnu ispovijest mladića koji se smatrao trans ženom, podvrgnuo hormonima, kastrirao i postao cjeloživotni pacijent. Svojim istupom želi upozoriti druge da ne krenu njegovim stopama, a u videu je opisao horor kroz koji je prošao i još prolazi.

U Ujedinjenom Kraljevstvu zabilježena su tri nova slučaja gdje su školski profesori izgubili posao zbog svojih uvjerenja. Među njima i slučaj Joshue Sutcliffea koji je otkaz dobio jer je “krivo” oslovio “transrodnog učenika”, javlja narod.hr.

Američka mornarica potvrdila je u srijedu da je koristila drag queen influencera kao jednog od svojih “digitalnih veleposlanika” kako bi pokušala regrutirati “široki raspon potencijalnih kandidata”, piše tribun.

Stotine prosvjednika proteklog je vikenda izašlo na ulice Beča kako bi prosvjedovali zbog događaja u kojem ‘drag queen’ čitaju knjige za djecu. Riječ je o prvom takvom događaju u Austriji, dok se u SAD-u transrodna ideologija već duboko infiltrirala u obrazovni sustav, a tzv. ‘drag queen’ priče za djecu u školama učestala su pojava, piše narod.hr.

Sudska tužba protiv savezne države Oregon tereti ju za nametanje “ideološkog lakmus testa” za one koji žele usvojiti djecu iz udomiteljske obitelji, što zahtijeva pridržavanje progresivne ideologije o LGBT pitanjima, piše tribun.

Delegati njemačkog „Sinodalnog puta“ velikom su većinom 11. ožujka izglasali mjere za promjenu crkvenih praksi temeljenih na transrodnoj ideologiji i za poticanje sveopće Crkve na sakramentalno ređenja žene, javlja CNA.