Sadržaj s oznakom: vlč Tomislav Ivančić

"Prijatelju, htio bih ti danas progovoriti o jedinstvenom čovjeku povijesti.

Od velikih ljudi možemo naučiti mnoge stvari. Njihov život poruka je svakome od nas. Ovo sam naučio promatrajući život vlč. Tomislava Ivančića.

Objavljeno u Meditacije | 22.3.2023.

Sloboda od straha

Molitva oslobađa od straha. Strah je nepovjerenje u nekoga ili nešto, strah je tjeskoba i osjećaj nesigurnosti i ugroženosti.

Što je ljubav?

Sveta se misa sastoji od pet dijelova, pet “dvorana” koje se redaju jedna za drugom.

Svi su dakle pozvani da u korizmi nešto posebno naprave, da zaoru neku osobitu brazdu svoga života, i posiju novo sjeme u svoje dane, mjesece i godine.

Počni misliti dobro!

Činjenica je da iz svoje kože ne možeš van.

Postani svjestan da je Isus pred tobom. Moli Ga da te uvede u tajnu odricanja.

„Vjerovati znači I znati.

“Ti živiš. Živjeti – što to za tebe znači? Živjeti duže, živjeti ljepše, živjeti korisnije ili živjeti punim životom. Jedna poslovica kaže. Pravi umjetnici života ne žive duže, ali žive više.

Predivne misli vč. Tomislava Ivančića

Prof. dr. Tomislav Ivančić u emisiji "Gospodine nauči nas vjerovati" govori o veličini i snazi posta.

»Jedini koji nas može spasiti jest Isus iz Nazareta, sin Marijin. Ono najbitnije, ono središnje čemu nas Marija uči jest to da je spas čovječanstva u tome da se čovjek – mislim tu i na pojedinca i na zajednice, uključujući i nacionalnu zajednicu – što prije domogne Isusa iz Nazareta.

Hagioterapija je izvorno hrvatski model pružanja duhovne pomoći , a razvio ju je dr.Tomislav Ivančić, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predstojnik Centra za duhovnu pomoć ( CDP ) koji primjenjuje hagioterapiju u svome radu.

Stranica 1 od 8