Sadržaj s oznakom: Zavjeti

Na blagdan sv. Klare Asiške, u četvrtak 11. kolovoza 2022. godine, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, Školske sestre Franjevke imale su posebno blagoslovljen i radostan dan.

U subotu, 4. rujna u crkvi Sv. Jakova apostola u Međugorju, pod večernjom svetom misom u 18 sati šestorica braće Hercegovačke franjevačke provincije položit će svečane zavjete.

Sinoć su jedanaestorica novaka Hercegovačke franjevačke provincije položili su svoje prve redovničke zavjete.

Danas su dvije sestre Mostarske provincije (s. Matija Pačar i s. Ivana Klara Čuić) položile doživotne zavjete u Bijelom Polju kod Mostara.

Misno slavlje predslavio je provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak uz koncelebraciju brojne braće svećenika

Uoči svetkovine sv. oca Dominika, u utorak 7. kolovoza tijekom euharistijskog slavlja koje je u samostansko-župnoj crkvi Kraljice sv. krunice na zagrebačkoj Koloniji predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković, svečane zavjete u Redu propovjednika položili su fr. Reginald Biklić i fr. Josip Dolić, a jednostavne fr. Marin Golubović, fr. Josip Bernard Knez, fr. Karlo Alan Kevo, fr. Matej Trupina i fr. Ivan Babić. 

U nedjelju, 9. srpnja, pod svetom misom u 19 sati u crkvi sv. Ante na Humcu, o. provincijal fra Miljenko Šteko primit će prve redovničke zavjete jedanaestorice novaka koji su završili godinu novicijata.