Sadržaj s oznakom: Zoran Vukman

Objavljeno u Kolumne | 15.8.2023.

Smisao Uznesenja Marijina

Po mom skromnom sudu, „The World's first love" Fultona J. Sheena (1895.-1979.), jedna je od najljepših knjiga napisanih o Mariji.

Objavljeno u Kolumne | 27.2.2023.

Molite bez prestanka

Isus u više navrata govori o snazi ustrajne molitve.

U svijetu međumrežja više nisu primarni ni pamet ni struka ni znanje, ni ozbiljnost i ustrajan rad – nego koliko si dobar sam svoj PR, koliko si snalažljiv u komunikaciji na tzv. društvenim mrežama, imaš li neku dobru dosjetku koju možeš unovčiti i koliko si spreman na razne bizarnosti kojima bi privukao pozornost.

Objavljeno u Kolumne | 28.8.2018.

Svetac obraćenika

Jedan od najvećih mislilaca i umova zapadnog svijeta od antike naovamo, sasvim sigurno je sv. Aurelije Augustin.

Objavljeno u Kolumne | 6.8.2018.

Svjetlo preobraženja

Blagdan Preobraženja Gospodinova kojeg danas Crkva slavi, jedan je od manje poznatih, duhovno osviještenih u širem puku, ali je i jedan od najmističnijih i najznakovitijih blagdana koji pokazuje Isusovo bogosinstvo i navješćuje slavu uskrsnuća.

Prenosimo razgovor sa Zoranom Vukmanom povodom izlaska njegove najnovije knjige „Filozofija novoga početka“

Objavljeno u Kolumne | 30.5.2018.

Hrvatska i sveta Ivana Arška

Za one koji ne znaju ili se ne sjećaju: 30. svibnja je „stari" Dan državnosti.

Analiza Zorana Vukmana: Nevolje s teorijama zavjere

Objavljeno u Kolumne | 19.7.2016.

Iskušavanje Međugorja

Podigla se velika olujna medijska bura oko Međugorja nakon Papine propovjedi u kojoj je očito aludirao na vidioce i njihovu navodnu nevjerodostojnost.

Objavljeno u Kolumne | 23.4.2016.

Sotonizam „Velikoga Brata“

Nakon „regionskog“ Velikog Brata koji se iscrpio u bizarnim i ekscentričnim likovima i balkanskom „trashu“, autori BB-realityja odlučili su se za decentniju, „malograđanskiju“ varijantu nove hrvatske sezone „Big Brothera“ koja je ovih dana počela u zagrebačkoj Dubravi.

Objavljeno u Kolumne | 20.11.2015.

Nije dovoljno pjevati Imagine

Nakon pariškog islamističkog masakra nad nedužnim ljudima, koji podsjeća na nacističko odsuće bilo kakvog obzira prema ljudskom životu, bilo kakve empatije i čovječnosti – jer ubijati nasumce ljude na ulici, u dvorani, kafiću, restoranu, na stadionu znak je poremećaja elementarne ljudskosti, psihopatologija koja zadire u misterij esencijalnoga zla – postalo je jasno da se Zapad nalazi na početku jednog vrlo mračnog razdoblja kad će biti prisiljen na duboku političku, kulturološku i društvenu introspekciju.

Objavljeno u Kolumne | 8.10.2015.

Pod Gospinim plaštom

Današnji blagdan hrvatske neovisnosti, u jednom mističnom povijesnom kauzalitetu neodvojiv je od blagdana Gospe od Ružarija koji mu prethodi.

Objavljeno u Kolumne | 7.9.2015.

Pobačaj i oprost

Zanimljivo je kako su neki mediji, lakonski, površno i iz neznanja, i temeljnog neshvaćanja problema, protumačili pismo pape Franje o predstojećoj godini Božanskoga Milosrđa i udjeljivanju oprosta za grijehe, pogotovo za težak grijeh kao što je pobačaj.

Objavljeno u Kolumne | 2.9.2015.

O ustrajnoj molitvi

Isus u više navrata govori o snazi ustrajne molitve.

Objavljeno u Kolumne | 14.8.2015.

Majka svih naših nadanja

Najteže je biti čovječan.

Objavljeno u Kolumne | 4.8.2015.

Hod s Marijom

Mjesec kolovoz je u liturgijskoj godini uvijek poseban zbog dva velika Marijina blagdana: Gospe od Anđela koja je bila jučer (02.08), i Velike Gospe 15. kolovoza.

Stranica 1 od 2