IZLAZAK IZ SVIJETA Rudolf Baier

IZLAZAK IZ SVIJETA

Od 1. siječnja 1987. Gospa završava svoje poruke vidjelici Mariji Pavlović – Lunetti svakog 25. dana u mjesecu frazom: „Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!“ Postoje do sada dvije Gospine poruke u kojima je izostavila ovu zahvalnu frazu i u oba slučaja, dva mjeseca prije tih poruka, Gospa je spominjala Fatimu.

Prvi puta je Gospa podsjetila na Fatimu u kolovozu 1991, a dva mjeseca kasnije dala je poruku bez zaključne zahvale: "Draga djeco, molite, molite!” (25. listopad 1991.)

Drugi puta poruka bez zahvalne fraze dogodila se prošlog mjeseca: „Draga djeco! Neka vam ovo vrijeme bude vrijeme molitve.“ (25. ožujak 2023.), a Fatimu je citirala dva mjeseca prije „…Molite se sa mnom kako bi se ostvarilo ono što sam započela u Fatimi i ovdje.“ (poruka 25. siječanj 2023.)

Prvi je puta nakon Gospine poruke u kojoj nije bilo zahvalne formule ubrzo uslijedio Domovinski rat u našim krajevima, a ovaj put je na dan kad je Gospa dala posljednju poruku 25. ožujka 2023. ruski predsjednik Putin najavio kako će u lipnju 2023. upotrijebiti nuklearno oružje u napadu na Bjelorusiju.

Iako nas Bog u Svetom Pismu poučava da se 'ne brinemo tjeskobno što će biti sutra jer je dosta svakom danu njegove muke' ipak nas ove podudarnosti u porukama i zbivanjima u društvu mogu natjerati na razmišljanje.

Dolaze li neka nova vremena? Čeka li nas nekakav svjetski i duhovni preokret?

Prema događanjima u svijetu i Crkvi vidimo kako se granica između Dobra i zla polako izbrisala. Sve je postalo nekakva siva i mlaka zona. I u našoj vjeri i duhovnom životu kao da je sve nekako došlo do zasićenja.

Uhvatila sam i samu sebe kako zapravo stojim. Glavu i misli, pamet i srce zarobili su mi ekrani, svjetska scena, a Bog je postao samo pokoja infuzija koja me s vremena na vrijeme održavala u svjesnom stanju. I onda sam umrla! U tami besmisla shvatila sam da se s Bogom danas ne može polovično. Ili jesi ili nisi. Ili si hladan ili si vruć. Mlakost je samo za ispovraćati se nad sobom i svojim ne životom!

Živimo u vremenu IZLASKA! Kao onda kad je Mojsije poveo Božji narod iz egipatskog ropstva u slobodu djece Božje, tako i danas Bog preko novih Mojsija – hrabrih muževa i žena, proroka našeg doba - snažno poziva na izlazak iz svijeta, iz društvenih mreža, zabave i ekrana, ispiranja svijesti različitim programima… Bog nas poziva na slobodu razmišljanja, slobodu od sebe i mišljenja svijeta, na otvorenost za Božje poticaje, slušanje Providnosti, jednostavno na život koji jest!

Ugasile su se u nama antene duha i svetosti. Ugasila su se u nama čula koja su znala osjetiti što je dobro, a što nije. Ugasila se u nama volja, snaga, radost, nada, želja za promjenom, za boljim, za trajnim… Bog nam govori da je dosta! Da se trebamo trgnuti!

Da nas treba!

Dolaze teška i teža vremena. Dolaze dani tame, i ako je u nama jednaka tama – kako li će velika tama u svijetu biti?
Zato Gospa u zadnjoj poruci od 25. 3. 2023. kaže samo :„Draga djeco! Neka vam ovo vrijeme bude vrijeme molitve“ i ne zahvaljuje na tome što smo se odazvali njezinom pozivu! Ne zahvaljuje jer se doista NISMO odazvali!!! Jesmo li učinili sve ono što Ona traži? NISMO! Stavili Boga na 1. mjesto u životu? NISMO! Odlučili se na pokoru za naše grijehe i grijehe svijeta?

NISMO! Posvetili se molitvi za spasenje duša? – NISMO!!!!

Nismo ništa učinili kako treba! Zato Gospa staje s porukom, nema više što reći nego nas samo ponovno pozvati na molitvu. Možda nam konačno dođe do pameti i srca da se ne može služiti svijetu i Bogu. Da život traži izbore! Da duhovni hod treba disciplinu. Da je puno lakši široki put, ali vodi u propast! Da nam Bog još daje priliku izaći iz ropstva svijeta i u pustinji duha osjetiti novi Život kako se rađa! Onaj jednostavni, sveprisutni, zahvalni, svepovezujući, radostan – u malenosti svakodnevnih trenutaka koji grade moje, tvoje i naše vrijeme i pretaču se u Vječnost!

Paula Tomić/medjugorje-info.com

Označeno u