Jedna poznata izreka kaže: „Ne treba nam sat, nego kompas, jer vrijeme je uzaludno ako ideš u krivom smjeru.“

"MUTNA" VREMENA

Sotona nikad ne igra „otvorenu igru“, jer zna da bi ga se tako brzo otkrilo. Zato je on onaj koji muti. Kad je voda mutna, ne vidi se dobro što se u njoj krije. Kad je popiješ, uz dobre sastojke vode ulete i oni nečisti, a kad nastupe simptomi trovanja, bude kasno. Isto je ovako i sa „duhovnom vodom“ koju konzumiramo. A ne treba zaboraviti da je uvijek DUH ONAJ KOJI POKREĆE. Jedna poznata izreka kaže: „Ne treba nam sat, nego kompas, jer vrijeme je uzaludno ako ideš u krivom smjeru.“

Više nego ikada prije, nalazimo se u „mutnim vremenima“ kad Sotona u sve pore društva i crkve ubacuje svoje „začine ništavila i propasti.“ Dobar je lovac, i zna da kad je lovina zatrovana, postaje lak plijen. Bog nam od početaka kroz svoju Riječ daje sito i rešeto za odvajanje „duhovnih nečistoća“, daje nam i upute kako razlikovati „dobru od loše duhovne vode“.

Upravo zbog toga je i jedan od najčešćih gospinih poziva u Međugorju upravo poziv na svakodnevno čitanje Svetog Pisma. U jednoj poruci izričito kaže: „Čitajte Sveto pismo, živite ga i molite da biste shvatili znakove ovog vremena. Ovo je posebno vrijeme. Zato sam s vama da vas približim mome srcu i srcu moga sina Isusa. Draga dječice, želim da budete djeca svjetla, a ne tame. Zato živite ono što vam govorim…“ (25. kolovoza 1993.)

A evo i nekih citata iz Biblije koji posebno odgovaraju ovim „mutnim i tamnim vremenima“:

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odjelu, a iznutra su vuci grabežljivi.“ (Mt 7, 15)

“Nemojte suditi po vanjštini, nego sudite sudom pravednim.” (Iv 7,24)

"Napisah vam u poslanici da se ne miješate s bludnicima – ne općenito s bludnicima ovoga svijeta, ili lakomcima, ili razbojnicima, ili idolopoklonicima jer biste inače morali iz svijeta izići. Napisah vam zapravo da se ne miješate s nazovibratom koji bi bio bludnik, ili lakomac, ili idolopoklonik, ili pogrđivač, ili pijanica, ili razbojnik. S takvim ni za stol!" (1. Kor 5)

“Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga; jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.” (1 Iv 4,1).

„Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge zavesti. Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.« (Mt 24, 11-13)

“Zaklinjem vas, braćo, uočite one koji potiču razdore i sablazni protivno nauku koji ste naučili, i klonite ih se.” (Rim 16,17)

“I nemojte imati zajedništvo u besplodnim djelima tame, nego ih radije raskrinkavajte!” (Ef 5,11).

Paula Tomić/medjugorje-info.com

Označeno u