OBUCIMO SE U SNAGU DUHA SVETOGA Rudolf Baier

OBUCIMO SE U SNAGU DUHA SVETOGA

Gospa nam se u mjesecu svibnju obratila sa još jednom porukom kojom nam daje smjernice za život u sadašnjem trenutku: „Draga djeco! Pozivam vas da idete u prirodu i molite da Svevišnji govori vašem srcu i da osjetite snagu Duha Svetoga da bi svjedočili ljubav koju Bog ima za svako stvorenje. Ja sam s vama i zagovaram za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Nakon mjeseca svibnja s posebnom pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji u mjesecu lipnju posebno štujemo Srce Isusovo, ali i Bezgrješno Srce Marijino. Srce Isusovo zapravo predstavlja uzvišenu Kristovu ljubav prema nama, a posebna svetkovina Presvetog Srca Isusova se slavi u petak nakon osmine blagdana Tijelova.

Božja ljubav i dugine ljubavi

I dok Svevišnji želi govoriti našem srcu kroz ove velike svetkovine Isusova i Marijina Srca (usp. „…molite da Svevišnji govori vašem srcu…“ poruka 25. 5. 2023.), a zatim kroz ostale velike svetkovine koje slave glavne tajne naše vjere: Presveto Trojstvo i Tijelovo; duh zloga želi potpuno izvrnuti ovu poruku Božje ljubavi prekrivajući je duginim bojama ljudske ljubavi izopačene grijehom proglašavajući mjesec lipanj 'mjesecom ponosa', odnosno mjesecom u kojem se odigravaju različite parade ponosa po ulicama gradova. Tako će se 10. lipnja održati povorka u Zagrebu pod sloganom „Zajedno za trans prava“. Organizatori kažu kako „nadahnuće crpe iz antifašističke, feminističke i queer borbe za društvo pravde i solidarnosti“.

Njihovu „borbu za ljudska prava“ i ove godine financijski će podržati Europska Unija, Vlada RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Zagreb, Soroševo Otvoreno društvo, ambasade Njemačke, Belgije, Nizozemske, Švedske, Norveške, Kanade i još nekoliko predstavnika društava.

Bit će to parade koje će govoriti o slobodnoj ljubavi koju svatko ima pravo osjećati onako kako želi i osjeća i prema onome prema kome želi i osjeća. Plod ovakve ljubavi je naravno potpuni kaos i nered osjeta i čula, niskih strasti i požuda, ugađanje sebičnom i grešnom egu i potpuni pad morala i naravnih vrijednosti. S posljedicom sve veće bolesti društva i svakog pojedinca na svim razinama.

Gospa nas naprotiv poziva da svjedočimo jednu potpuno drugačiju ljubav - onu Božju - koju On ima za svako stvorenje (usp. „da bi svjedočili ljubav koju Bog ima za svako stvorenje…“ poruka 25.5.2023.) Kakva je to Božja ljubav za razliku od ove ljubavi koju propagiraju parade ponosa? Božja ljubav je Božji pogled na svakoga od nas, to je pogled koji u nama vidi sve naše darove i potencijale, rane i pukotine i želi nas kroz sve povesti do našeg izlječenja, realizacije svih potencijala i u konačnici do spasenja duše za vječnost. Paradna ljubav gleda samo trenutno stanje i traži užitak u onom kako se osjećamo sada! Ne gleda na trajnu dobit i ispunjenje, niti na dobro same osobe i onih oko nje. O spasenju duše uopće ne razmišlja jer sve zatvara u uživanje u sadašnjosti.

Potrebna nam je snaga Duha Svetoga

Ovu Božju ljubav nemoguće je osjetiti bez snage Duha Svetoga zato što je Duh Sveti onaj Glas koji prenosi što Bog Otac i Sin Otkupitelj govore o nama. Duh Sveti nam komunicira ovaj njihov pogled ljubavi, ohrabrenja, savjeta; ono što naš Bog Stvoritelj od vječnosti misli i planira o nama i s nama. Otvoriti se Duhu Svetom stoga znači otvoriti se snazi stvaranja i davanja Boga Oca da se Riječ Sina Otkupitelja može nastaviti utjelovljavati u nama. Bez snage Duha Svetoga nemoguće je unositi ovaj Božji DNK u naša tijela i duše i stvarnosti oko nas – a mi smo na to pozvani: obnavljati lice zemlje Božjim zakonitostima.

Što znači izlazak u prirodu?

Interesantno je da nas u ovoj poruci Gospa opet poziva na odlazak u prirodu. Zašto je Njoj taj odlazak/izlazak tako važan? Možda zato što priroda još uvijek znači jedan drugi svijet – svijet stvoren i uređen od Boga koji u sebi nosi Božji duh ravnoteže, sklada, mira, prirodnih zakona. Duh u kojem je čovjek slobodan i pozvan istraživati, shvaćati i domišljavati se rješavanju prepreka i u kojem je stvarnost upravo onakva kakva se vidi bez nametnutih cenzura. Za razliku od ljudski stvorenog svijeta koji je prepun neravnoteže, agresije, straha, nasilja, virtualne kontrole i manipuliranih istina. Zato kad Gospa kaže da idemo u prirodu, ona nam kaže da je potrebno da se izvučeno iz ugodne, umjetne mreže naših virtualnih života, našeg ispranog i uspavanog mozga i oslabljene volje. Ako želimo čuti Božji glas moramo se osloboditi ove „paukove mreže svijeta“ koja nas je poput uhvaćene muhe zamotala u kukuljicu laži i iz koje više ne možemo ili jako teško možemo čuti Glas Istine, onoga koji Jeste, Prvi i Posljednji.
Mentalitet neba

I dok nas svakoga dana sve više zatvaraju u nove kaveze lažne slobode digitalnih znamenki, neka nam uzor budu apostoli i Marija. I oni su bili zatvarani i proganjani, ali nisu očajavali nego su u svojim zatvorima i okovima slavili i zahvaljivali. Slavljenje i zahvaljivanje je mentalitet Neba. Kad usvojimo ovaj mentalitet onda se sve zemljano u nama počinje raspadati, a zlodusi počnu bježati. Zato Gospa opet na kraju poruke kaže da se ne bojimo jer je Ona s nama, baš kao što je bila i s apostolima sjedinjena u molitvi i iščekivanju Sile odozgor. Na nama je da se otvorimo ovom njenom pozivu!

Paula Tomić

Označeno u