Što nam to Gospa želi reći preko najnovije poruke upućene svijetu preko Ivana Dragičevića 4. svibnja 2020.?

PORUKA „KRALJICE MIRA“ koju je uputila svijetu preko Ivana Dragičevića, dana 4. svibnja 2020.
„Draga djeco! Ovo je vrijeme zahvalnosti. Danas, od vas tražim ljubav, ne tražite greške i krivnje u drugima i ne sudite ih. Tražim od vas da ljubite, da širite istinu. Jer istina je vječna, nepromjenjiva i uvjek aktualna! Nosite svijetlo moga Sina, na taj način ćete uništiti tame koje vas sve više žele zahvatiti i odvesti vas daleko od moga Sina Isusa. Ne bojte se, ja sam s vama! Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Mislim da nas je sve iznenadila Gospina poruka koju smo dobili u ponedjeljak 4. svibnja 2020. preko vidioca Ivana Dragičevića. Neki su prokomentirali da to izgleda kao da Gospa nastavlja svoju poduku koju je prije imala svakog drugog u mjesecu, samo sada preko drugog kanala.

Također, nekako je simbolično da je ova poruka došla baš kad su se i na svjetskoj i crkvenoj razini izdogađala neka nova previranja i najave – baš kao jedno aktualno upozorenje i putokaz!

Za mene je doista ovo zadnje vrijeme karantene, vrijeme ZAHVALNOSTI! Jer kao nikada prije mogla sam biti prisutna u obitelji, kod kuće, opuštena od obaveza, posvećena onom esencijalnom: osobnoj i obiteljskoj molitvi, svetoj misi, fizičkom radu – kontaktu sa zemljom, prirodom, duhovnom istraživanju. Obnovio se onaj prirodni poredak u kojem obitelj radi i funkcionira zajedno vođena ulogom oca u fizičkoj borbi ukroćivanja prirode i majkom koja tu prirodu oplemenjuje i djecom koja ih poput pilića slijede i upijaju znanja preživljavanja.

Nekako kao da se cijeli vanjski svemir pretočio u moj unutrašnji svemir. I kad se tako pogledaš očima Duha onda otkriješ koliko malo ljubavi u sebi imaš, koliko doista sudiš i kriviš druge za puno toga, nemajući milost sagledati sebe i svoje grijehe. Kad si ponizan možeš vidjeti sebe i jedino u poniznosti možeš biti zahvalan. A Gospina snaga je upravo poniznost! U poniznosti jedino možeš vidjeti Istinu!

Gospa dalje traži od nas da ljubimo i širimo istinu. Što to znači? Ljubav nije sladunjavi osjećaj, emocija. Tako ju svijet prikazuje i zato je sve tako kratkotrajno i prevrtljivo – baš kao i osjećaji. Ljubiti po Biblijski znači – dati život za prijatelje svoje.

Ljubav po Biblijski znači KRIŽ! I to je jedina istina koju mi trebamo širiti! Križ znači ne slizivanje sa svijetom, ne ugađanje svijetu, ne strahovanje od svjetskih osuda. Vječna, nepromjenljiva i uvijek aktualna istina jest OTKUPITELJSKA SNAGA ISUSOVA KRIŽA – zbog ispovjedanja te vjere u Raspetoga i križ – apostoli i prvi kršćani bili su spremni dati svoje živote! A mi??? Mi se trudimo ne zamjerati se „onima na vlasti“!

Sve ovo „ulizivanje i podilaženje svijetu“ je zapravo ta TAMA o kojoj, (da li slučajno) baš 5. svibnja 2020. progovara Papa emeritus Benedikt XVI najavljujući svoju novu knjigu od čak 1184 stranice, koja je nastala kao plod razgovora s novinarom Peterom Seewaldom. U knjizi Papa emeritus istaknuo je kako se “moderno društvo nalazi u fazi kreiranja antikršćanskog Vjerovanja”, pritom kažnjavajući “društvenom ekskomunikacijom” one koji mu se protive. “Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima.” - Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je “svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija”.

Izlazeći iz ove svjetske pandemije koronavirusa nismo li svjedoci upravo ove tame koja će postati još gora ukoliko se doista uvedu, pod obrazloženjem „humanističkih mjera“ sve strože kontrole kretanja, očitavanja zdravlja, cjepljenja, čipiranja… u cilju potpune dominacije nad čovjekom i njegovom slobodom.

S druge strane vidimo i pomalo nejasno ujedinjavanje s drugim religijama u tzv. Visoki odbor za ljudsko bratstvo koji poziva na zajedničku molitvu 14. svibnja s ciljem da se vjernici svih religija duhovno ujedine u danu molitve i posta i djela ljubavi kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu da prebrodi pandemiju koronavirusa. Uz mnogobrojne goruće probleme poput mučeničke Crkve u Africi i Kini, probleme ohlađene vjere i potrebe za sakramentalnim životom zbog internetizacije Bogoštovlja, je li nam doista ta preuveličana koronska kriza glavni prioritet molitve?

„Nosite svijetlo moga Sina, na taj način ćete uništiti tame koje vas sve više žele zahvatiti i odvesti vas daleko od moga Sina Isusa.“

Gospa kaže da je jedino svjetlo njezin Sin, Isus Krist! „Nemaj drugih Bogova uz mene“ – kažu zapovijedi! Očigledno nam ovaj izričaj treba biti veliki putokaz u danima koji slijede. Opasni vjetrovi „antikršćanskog vjerovanja“ i „naizgled humanističkih ideologija“ imaju samo jedan cilj: odvesti nas daleko od Isusa Krista.

Ali za kraj, baš poput Isusa u Evanđelju kad smiruje preplašene apostole u barci na uzburkanom moru (čitaj: simbol Crkve na vjetrometinama svijeta), Gospa poručuje: Ne bojte se! Ja sam s vama! Ja – kao Gospa. I „Ja sam svama!“ – kao Bog, kao Onaj koji jesam! Tamo Gdje je Gospa, tamo je i Bog! Kad smo s Gospom, kad živimo njezine poruke, onda smo i s Bogom! Odazovimo se njezinom pozivu!

Paula Tomić

Označeno u