Danas je sprovod dvoje tragično preminulih u Posušju

Danas će u Posušju biti pokopano dvoje mladih preminulih u tragediji tijekom novogodišnje noći.


Mirela Rezo bit će pokopana danas u podne na groblju Martića križ, a izraze sućuti obitelj prima od 11 sati u mrtvačnici.

Stjepan Jukić bit će pokopan danas u 14 sati na istom groblju, a obitelj će primati sućut od 13 sati, prenosi Dnevni avaz.

Stjepan je bivši golman Posušja koji, a Mirela je tek počela studirati biologiju na splitskom PMF-u. Jedna je od troje preminulih koji su studirali na Sveučilištu u Splitu.

Užas, užas, nezapamćena tragedija. Sve nas je baš potreslo. Ne pamtim ni kao student ni kao profesor ovoliku tugu. Mirela je studirala biologiju, od rujna je na našem fakultetu, brucošica, dijete koje je praktički tek počelo živjeti. Nije stigla ni osjetiti radost studentskog života, rekao je za Dalmatinski portal dekan splitskog PMF-a Nikola Koceić-Biljan.

Proglašena trodnevna žalost
Obdukcija nad njihovim tijelima završena je jučer u Mostaru, no tužitelj koji vodi istragu nije mogao potvrditi da su se ugušili ispušnim plinovima iz agregata.

Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji s mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati točan uzrok smrti, rekao je tužitelj Županije zapadnohercegovačke Borislav Čuljak. Dodao je kako slijede toksikološka vještačenja koja će pomoći u rasvjetljivanju ovoga slučaja.

Ostalih šest preminulih bit će pokopano sutra u mjestu Rakitnu nedaleko od Posušja.

U Posušju i Županiji zapadnohercegovačkoj proglašena je trodnevna žalost.

jabuka.tv

Označeno u