Sadržaj s oznakom: Posušje

U srijedu 28. srpnja u Posušju je održan 23. Susret duhovnih zvanja posuškoga kraja.

Kad se dođe kod sestre Ljubice Bernardice Kovač u Batin kod Posušja, automobili su posvuda. Ljudi dolaze odsvuda; iz inozemstva, Hrvatske, cijele BiH, svih vjera i nacionalnosti. I satima čekaju. Sestra Ljubica nadaleko i naširoko poznata je po svojim prirodnim lijekovima.

Fra Miljenko Šteko, hercegovački provincijal, napisao je pismo posuškom i rakitskom župniku.

Zorana Bešlić, koja je bila razrednica petero od osmero mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja na dočeku nove godine, oprostila se od njih dirljivim statusom na Facebooku.

Danas će u Posušju biti pokopano dvoje mladih preminulih u tragediji tijekom novogodišnje noći.

Nesretno preminuli mladi su bili povezani sa svojom župom i međusobno.

Posušani su palili svijeće, zajednički molili i plakali. Nitko nije ostao ravnodušan na sve ove prizore koji nas potresaju iz minute u minutu, iz sekunde u sekunde

Prvi trenuci Nove godine 2021. u Hercegovini su započeli s tragedijom. U mjestu Tribistovo, između Pošusja i Blidinja, četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u novogodišnjoj noći.

Na Tribistovu, u općini Posušje u BiH, dogodila se nezapamćena tragedija. Prema saznanjima Večernjeg lista BiH osmero mladih preminulo je od posljedica gušenja plinom.

Oni su se tražili 21 godinu. Svaki dan misleći jedni na druge.

„Ovo je vijest za medije“ kazao je fra Milan Lončar danas u župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na zajedničkom krštenju čak 13-ero djece.

Na području općine Posušje ove godine upisana su 2584 osnovca i srednjoškolca. Od toga broja četiri osnovne škole na području općine zajedno sa svojim područnim školama imaju 1844 učenika, dok je srednjoškolaca u dvije škole ukupno 740.

POSUŠJE SPOMENIKOM NE SLAVI USTAŠTVO NEGO HRVATSKU I BOSNU I HERCEGOVINU.

„Široki Brijeg uvijek na najvišem mjestu!“ Osvojen Mont Blanc!

Prije pola sata pronađen je nestali mladić M. B., pretpostavljamo da se radi o suicidu, očevid je u tijeku.

Jučer popodne u Posušju je nestao Mateo Bošnjak, 1995. godište iz mjesta Osoje.

Stranica 1 od 2