ODLIČNA VIJEST U Posušju upisano čak 39 prvašića više nego prošle godine

Na području općine Posušje ove godine upisana su 2584 osnovca i srednjoškolca. Od toga broja četiri osnovne škole na području općine zajedno sa svojim područnim školama imaju 1844 učenika, dok je srednjoškolaca u dvije škole ukupno 740.

Ravnatelji osnovnih škola na području općine Posušje sa zadovoljstvom ističu da je ove godine došlo do povećanog broja upisanih prvašića – ukupno je upisano čak 39 prvašića više nego prošle godine.

Tako je ove godine u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju upisano 160 prvašića, 25 više nego prošle godine. Od ukupnog broja prvašića u ovoj najmnogobrojnijoj školi na području Bosne i Hercegovine, 15 prvaša je u područnoj školi Čitluk, u Batinu je 8 prvaša, u Tribistovu 1, u Vinjanima 6, dok je u središnjici škole upisano 130 prvašića. Ukupan broj učenika u OŠ Ivana Mažuranića je 1350.

U OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu je upisan 21 prvašić, jedan više nego prošle godine. U središnjici škole u Poklečanima upisano je 19 prvašića, dok je u područnoj školi Sutina upisano dvoje prvašića. Inače, cijela škola broji ukupno 217 učenika, navedeno je na stranici načelnika Posušja.

U OŠ Franice Dall’era u Viru ove godine je 12 prvašića, 6 više nego u prošloj školskoj godini. Svaka od podružnica ove škole ima po četiri prvašića, dok je ukupan broj učenika u školi na području Vira ove godine 104. Središnjica u kojoj se odvija i predmetna nastava broji 74 učenika, dok je na Dubravama 18 učenika, a u Zagorju 11 učenika.

OŠ Vranić ove godine ima 27 prvašića, 7 više nego prošle školske godine. Središnjica škole ima 11 novih prvašića, Gradac 9, a Broćanac 6. Ukupan broj od 173 učenika na Vraniću je u granicama višegodišnjeg prosjeka.

U središnjici škole gdje se odvija i predmetna nastava su 92 učenika, u Broćancu 32, a u Gracu 49 učenika.

Srednjoškolci su u dvije škole: Gimnaziji fra Grge Martića koja ove godine broji 260 učenika i Srednjoj strukovnoj školi koja ove godine broji 480 učenika.

Gimnazija je ove godine upisala dva razreda učenika, odnosno njih 36, ali je zato Srednja strukovna škola prema riječima ravnatelja Marija Knezovića ove godine dobila cijeli jedan razred odličnih i vrlodobrih osnovaca koji su ove godine pokazali zanimanje za smjer računalnih tehničara.

Osnovci su ove godine u strukovnoj školi mogli birati između šest zanimanja: računalni tehničari, medicinska škola, ekonomisti, konobari/kuhari, frizeri i ove godine po prvi put škola za CNC operatera za koju će učenici dobiti izvrsnu praksu na vrhunskim CNC strojevima koji su smješteni u poslovnoj zoni Osrdak, prenosi portal Bljesak.info

Označeno u