TUŽNI OPROŠTAJ OD MIRELE REZO I STJEPANA JUKIĆA

U nedjelju 3. siječnja u Posušju je sahranjeno dvoje od osmero mladih koji su tragično izgubili život gušenjem plinom u novogodišnjoj noći.

Dvadesetogodišnja Mirela Rezo prva je od osmero mladih preminulih u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kraj Posušja, koja je pronašla vječni smiraj. Svetu misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio je generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić.

On je, obraćajući se prisutnima, rekao da su cijela zemlja i region s prijemom tužne vijesti iz Tribistova zapali u tugu te da se na prolaznom svijetu ne mogu i neće dobiti odgovori na brojna pitanja.

"Sve nas je duboko potresla vijest o smrti mladih iz naše biskupije. Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i porodici naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka", rekao je don Majić. Pomolio se za mir u našoj zemlji i svijetu, kazavši da je uvijek tužno ispraćati mlade.

Nakon Mirele Rezo, u prisustvu blizu tisuće sugrađana, rodbine i prijatelja, na vječni počinak na groblju Matića križ u Posušju ispraćen je i Stjepan Jukić.

Don Željko Majić, sekretar Mostarske biskupije predvodio je i ovaj obred, uz poruke saučešća od mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića. Za Stjepana je kazao da je bio uzoran mladić koji je uvijek bio uz članove porodice, prijatelje i sugrađane. Kazao je da je odlazak mladih uvijek bolan uz izraze saučešća i poruke članovima porodice Jukić da ostanu pribrani i budu jaki u bolu.

“Kada bismo znali zašto je Isus u 33. godini podnio muku križa i zašto se čuo krik u Betlehemu ili kada bismo znali odgovorito na to, onda znali bismo i za ovo znali. Volio bih da u ovom trenutku u nama živi vjera uskrsnuća“, kazao je don Željko Majić.

Foto:posuski.info