Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Hercegovine

Partizanska komunistička vojska, koju su naoružali Rusi, Englezi i Amerikanci, trebala je od Imotskoga preko Posušja i od Čapljine i Ljubuškoga preko Čitluka ići prema Mostaru.

Na Širokom Brijegu uobičajeno će početkom veljače, ove godine 3. – 7., biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 78. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

POBJEDA Vatrenih nije se slavila samo u Hrvatskoj već i u susjednoj Bosni i Hercegovini, a u Grudama su čak u čast osvojene brončane medalje zazvonila zvona na katedrali.

Nekolicina članova Hrvatskog planinarskog društva (HPD) Brotnjo započelo je inicijativu vezanu za formiranje 'Camino ruta' po Bosni i Hercegovini.

Oni su naime pokrenuli postupak osnivanja Udruge 'Bratovština svetog Jakova' koja će djelovati na području cijele Bosne i Hercegovine. Glavni zadatak navedene Udruge bit će formiranje spomenutih ruta unutar cijele BiH, javlja hercegovina info.

Poštovani, povodom novonastale situacije, tokom provođenja i realizacije novog Federalnog zakona o dječjem dodatku u HNK/Ž, mi, roditelji djece sa invaliditetom naše županije želimo da vam se obratimo. 

Draga rodbino, dragi prijatelji, pišem vam iz jednog vrlo važnog razloga za koju trebam hitno vašu pomoć!

06. travnja 2021. godine, u prostorijama hotela Leone u Međugorju, održana je osnivačka skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

Danas, na dan 76. obljetnice ubojstva franjevaca na Širokom Brijegu i mnoštva puka Božjega, molitveni program započeo je u 16.00 molitvom kraj ratnog skloništa gdje su članovi Frame Široki Brijeg zapalili 12 svijeća u znak sjećanja na 12 fratara koji su ubijeni i spaljeni u ovom skloništu.

Molitveni program drugoga dana obilježavanja »Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca« 5. veljače na Širokom Brijegu započeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem u 17.30 koju je predvodio fra Augustin Čordaš s Franjevačkom mladeži (Framom). U 18.00 uslijedila je sv. misa zadušnica koju je predslavio zlatomisnik fra Vitomir Musa.

Sinoć, 4. veljače, na Širokom su Brijegu započeli »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu obilježavanja 76. obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjega.

Sa sloganom “Hope” ili “Nada”, Udruga Kinezis i ove godine 20. ožujka organizira „Mostar Run Weekend“.

U Rakitnu je u ponedjeljak održan ispraćaj šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Sprovodni obredi za pokojne Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipu Pavkovića i Marija Pavković održati će se u ponedjeljak 4. siječnja 2021. u 12,00 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu.

U nedjelju 3. siječnja u Posušju je sahranjeno dvoje od osmero mladih koji su tragično izgubili život gušenjem plinom u novogodišnjoj noći.

U srijedu 18. studenog 2020. molitvom i paljenjem svijeća u svim mjestima Hercegovine, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. A obilježen je i Dan sjećanja na uspostavu Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Potaknuti uspješnom akcijom iz 2015.godine, članice facebook grupe Porodiljno Mostar iskustva na čelu sa organizatoricom Verom Stojić, pokreću novu, veliku humanitarnu akciju „Za taj mali osmijeh 2“.  Svrha akcije je prikupljanje odjeće i baby potrepština za djecu rođenu u SKB Mostar, porodiljni odjel.

Stranica 1 od 3