Biblija mu je spasila život

Metak je zadržala Biblija

U Americi je bjesnio građanski rat. Među borcima se nalazio jedan mladi, sin vjerne i pobožne majke koja se neprekidno molila za svoga sina. Znala je da njezin sin živi bezbrižnim i bezbožnim životom. Kad je pošao na bojišnicu, majka mu je dala Bibliju.

Zamolila ga je da je svaki dan čita.

lako on nije mario za Bibliju, iz poštovanja prema svojoj majci, on ju uze. I ne samo to. Uvijek ju je nosio sa sobom. Jednoga dana je bio povrijeđen. Vraćajući se iz bitke, otkrije da je njegova košulja u predjelu grudi jednim metkom probušena.

Pogledavši dokle je metak dospio, uvjeri se da se isti zadržao usred Biblije. Tako mu je Biblija, koju inače nije volio, spasila život.

Brzo je prelistavao stranice želeći vidjeti dokle je metak stigao. Na prvoj neoštećenoj stranici pade mu pogled na slijedeće riječi: "Zato se raduj, mladiću, za svoje mladosti i veseli se u danima svoga mladenaštva, idi putovima svoga srca i slijedi želje svojih očiju, ali znaj da će ti za sve to suditi Bog!" (Izreke)

Tako je metak, koji je trebao usmrtiti mladića, Bog učinio vjesnikom života.

Božja riječ je na čudnovat način ušla u njegov život i glasno progovorila njegovoj savjesti. Više je se nije mogao osloboditi. Priznao se grješnikom i zatražio utočište u Spasitelja izgubljenih.
Dugo se i zdušno pripremao za veliku ispovijed. Ispovjedio se i tako dobio oproštenje svojih grijeha.  Biblija je Riječ Božja. Ona je namijenjena spasenju ljudi. Zato istinski katolik svaki dan čita Riječ Božju i od nje živi.

 

Označeno u