"Kada god se prekrižiš ti si na Božjem internetu" Ovaj predivan tekst osvaja virtualni svijet i širi se društvenim mrežama

Na društvenim mrežama širi se predivna i posebna priča koja je već osvojila srca mnogih. U virtualnom svijetu mnogo je mogućnosti, a svjedoci smo kako iz njega izranjaju objave zbog kojih lako rasti i obogatiti svoj svijet uz spoznaje i pouke koje nam pružaju. Ovu smo odlučili podijeliti sa vama, a vi je možete preporučiti svojoj djeci, unučadi ili prijateljima. Pročitajte i zašto.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Jednoga hladnoga zimskog jutra za mog boravka u Zagrebu dok je moja unučica Josipa pohađala drugi razred osnovne škole, a tata i mama bili na kratkom odmoru i ja je čuvao upitam :“Josipa,dušo jesi li se jutros priključila na Božji internet”?

“Molim dida”-odgovori moj “mali patak”

“Jesi li se nakon ustajanja prekrstila”?

“Jesam dida, samo nisam znala da sam se priključila na Božji internet”

“Jesi dušo, a dida će ti sada objasniti i kako.

Vidim da si na svom kompjuteru već mali virtuoz- pa reci ti didi: je li taj tvoj “miš” s kojim se uključuješ kompliciraniji i savršeniji od tvojih prstiju s kojim ga držiš”?

“Pa mislim dida da su kompliciraniji i savršeniji moji prstići”

“Naravno dušo da su savršeniji , a ta podloga- da li je savršenija od kože tvoga čela”?

“Sigurno moja koža čela- dida”

“Tako je zlato moje”-odgovorih.

“Eto, to smo zaključili, a sada idemo dalje.

Što misliš je li taj tvoj kompjuter savršeniji od tvog mozga”?

“Pa, trebao bi biti moj mozak savršeniji”

“Tako je zlato didino- naravno da je savršeniji, jer samo jedan kvadratni milimetar- znaš koliko je to malo- savršeniji je i kompliciraniji od najboljeg i najvećeg kompjutera koji danas na svijetu postoji

I to smo se dogovorili- a sad mi reci kakvu ulogu bi imao taj tvoj kompjuter da kojim slučajem nije spojen na internet?

Tvoji mama i tata mogli bi precizno izračunavati koliko mjesečno troše na hranu,odjeću, izlaske i ostalo. Mogli bi pisati svoje članke i serije,ti igrati igrice i još što šta. I to je to - bila bi neka korist, ali puno manja od ove kad je kompjuter spojen na internet.Ovako si u kontaktu sa cijelim svijetom i u trenutku možeš saznati sve što te zanima.Možeš čak i razgovarati sa svojim prijateljicama i prijateljima i pri tom ih na svom ekranu gledati.

Dakle,dušo prava svrha tvog kompjutera je samo ako je spojen na internet”

“Tako je dida”- reče moja Josipa.

“ E sad mi odgovori : koja bi to ludost bila kad dragi Bog koji je stvorio i nas i naš savršeni mozak ( dakle najbolji kompjuter na svijetu ) ne bi priključio na svoj - Božji internet”?

“ Da, dida, ali kako On to nas spaja na taj svoj internet?”- znatiželjno upita moja mala unučica.

“Vrlo jednostavno- evo ovako: kad si ti bila mala i kada su te tvoji tata i mama donijeli didi i baki u Ravno da bi se tamo gdje je nekada i tvoj dida prije puno godina kršten i ti krstila, onda je svećenik, naš dragi don Pero na tvom čelu učinio znak križa - krstio te - i u tom trenutku trajno priključio na Božji internet.Postala si dijete Božje s besplatnom internetskom vezom po cijelom svijetu kamo god hodila, pa i na mjestima gdje nema ni “struje ni signala” i s baterijom koju nikad nije potrebno puniti.

I od tada kada god se prekrižiš ti si na Božjem internetu.

I sve što u svom životu budeš radila, govorila i mislila ostat će zabilježeno. Dobra djela Bog će nagraditi, a loša kad se pokaješ i odlučiš biti dobra oprostiti - izbrisati kao što ti na svom kompjuteru “brišeš” što nije dobro ili ti se ne sviđa.

Čini to svako jutro čim se probudiš, jer će dragi Bog to na svom ekranu vidjeti i odmah svojim anđelima reći; evo mala Burićka se priključila de ti mali povedi računa danas o njoj čuvaj mi je i pazi da mi je navečer živu i zdravu vratiš u ovaj njezin krevet, pa ako bude trebalo malo je i za uho potegni , ali je živu i zdravu vrati”

“ Bravo dida, baš si mi to lijepo objasnio- svako jutro čim se probudim prekrižit ću se i biti na Božjem internetu”

“Zlato didino- a sad će tebe dida naučiti jednu lijepu kratku molitvicu koju ćeš ti svako jutro nakon spajanja na Božji internet izgovarati, a ona ide ovako( ima samo 33 riječi- taman toliko koliko je naš dragi Isus godina hodao po ovoj našoj zemlji. I tebi to neće biti teško naučiti, jer si moje malo pametno stvorenje):

ISUSE MILOSRĐE I DOBROTO NEIZMJERNA
POVJERAVAM SE TEBI ČUVAJ MENE I MOJU OBITELJ
ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOM
GOSPODINE ISUSE KRISTE SINE BOGA ŽIVOGA SMILUJ SE MENI

Eto, nisi sebična- nakon što si molila za svoju obitelj i svoje malo srce da bude dobro i ponizno poput Isusovog, moliš i za sebe da ti se dobri Bog smiluje i obdari te svakim dobrom u tvom životu.

“Hoću dida, naučit ću tu molitvicu i svako je jutro izgovarati”

I danas puno godina nakon kad pozovem na mobitel moju sad već veliku curicu i upitam je - dobro jutro zlato jesi li se priključila na Božji internet - ona odgovori:
“Dobro jutro dida, jesam priključila sam se- volim te...” I ja tebe dušice moja!

Dr Jure Burić
Ravno, 24.listopada 2018.

Izvor: Facebook