Muževi i godišnjica braka

U jednome gradu bračni par proslavljao je 25. godišnjicu braka. Bili su nadaleko poznati po tome što se u 25 godina braka nisu posvađali ni jedan jedini put. Novine i televizijske kuće pristizale su s raznih strana da na licu mjesta vide u čemu je tajna uspješnoga braka.

Urednik jednih novina upitao ih je: “Gospodine, recite nam u čemu je tajna? Zapravo je nevjerojatno da ste to uspjeli….” Čovjek se nagnu naprijed i, prisjećajući se starih dana provedenih na medenome mjesecu, započe priču: “Nakon vjenčanja, otišli smo na medeni mjesec.

Tako smo se zatekli u egzotičnome gradu koji je nudio mnogo zabavnog sadržaja. Nakon kraćega dogovora, odlučili smo se na jahanje konja. Uzeli smo svaki svoga konja i počeli jahati. Moj je bio miran i poslušan, ali onaj na kojemu je jahala moja supruga, bio je potpuno lud. Jedno smo vrijeme mirno jahali sve dok se, iznenada, taj konj nije trznuo i zbacio moju ženu naglavačke! Ona, potpuno mirna, polako je ustala, potapšala konja po leđima i tiho rekla: “Ovo ti je prvi put.”
Popela se zatim na konja i nastavila jahati. Nakon kraćega vremena, konj se ponovno trznuo i moja se supruga našla na zemlji po drugi put. Ustala je i potpuno smirenim glasom rekla: “Ovo ti je drugi put.”

Ja sam samo promatrao i nisam se mogao načuditi svojoj supruzi, kako je smirena i staložena. Kada se konj trznuo treći put i zbacio moju suprugu, ona je polako isukala magnum iz pojasa i hladnokrvno upucala konja.

Ja sam na to, u zaprepaštenju, zavikao: “Jesi li ti normalna, ti, luda ženo?! Ubila si jadnu životinju!”

Moja me supruga smireno pogledala i blagim mi se tonom obratila: “Ovo ti je prvi put.”

To je to, nakon toga smo uvijek sretni i slažemo se.”

Označeno u