Sadržaj s oznakom: Žena

Muž i žena od pedesetak godina jednog su dana dobili savjet:

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterizirani kao papučari. Mnogi se stide tih “titula”, ali ne bi trebali! Jedan muškarac je dao svoju ispovijest i na kojoj bi mu trebali čestitati.

Katkada se iz mitova te usmene predaje da štošta naučiti, a upravo je to slučaj s ovim primjerom.

Kad je Bog stvorio ženu, došao je do šestog dana, radeći prekovremeno. Došao je anđeo i pitao ga:

Moji su roditelji sa srednjeg Zapada SAD-a gdje velikom većinom žive protukatolički nastrojeni protestanti. Tako sam bio i odgojen.

1. Molite da hoda s Gospodinom, da nastavi duhovno rasti te da je pripremljen biti duhovni vođa vaše obitelji i da mu je Gospodin prioritet u životu.

Svakodnevnica donosi svoje teškoće, imamo manje vremena i zaljubljenost u braku opada. No mora li tako biti? Pročitajte koliko izlasci sa suprugom pomažu.

Jedna žena je ušla u trgovinu noseći odjeću koja je previše otkrivala njezino tijelo. Vlasnik trgovine ju je dobro pogledao, zamolio ju je da sjedne, pogledao ju je ravno u oči i rekao joj nešto što ona nikada u životu neće zaboraviti.

Žena koja u središtu svojeg života drži Krista nikada nije sama, nikada nije napuštena, i nema potrebu osjećati se kao da joj je život bez svrhe ili cilja.

Kvalitete žene kako ih vidi sv. Edith Stein

Objavljeno u Molitve | 26.7.2023.

Molitva udane žene svetoj Ani

Sveta majko Ano, koja si od Boga odabrana, da postaneš majkom onoj, što nam je rodila božanski Spas, k tebi se plačući obraćam za tvoj moćni zagovor.

PRVA ZAPOVIJED
Poštujte i visoko cijenite jedno drugo! – „Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce“ (Matej 6,21). Doista, ako svoga partnera tretirate kao blago, dragocjenost koja vam je darovana, i poštujete ga umjesto da ga kritizirate, brak će vam cvjetati!

Nikola Tesla objasnio je zašto se nije nikada ženio 1924. godine u ekskluzivnoj izjavi za Galveston Daily News.

Hodočašće u Međugorje u 9 mjesecu 2005.god. na blagdan uzvišenja svetog križa promjenilo je moj život iz temelja.

Objavljeno u Molitve | 22.5.2023.

Molitva žene svetoj Riti

Slavna sv. Rito, iako si se udala iz poslušnosti prema roditeljima, postala si izvrsna kršćanska žena i majka.

Umjesto odgovora evo jednog istinitog događaja. Ispričala ga je jedna unesrećena djevojka.

Stranica 1 od 7