Što je žena bez krunice?

Draga moja sestro u Kristu, život nas je spojio nitima Božje milosti i svojom providnošću doveo u zagrljaj One koja te nije htjela dijeliti sa svijetom.

Neka ove riječi napisane tebi draga prijateljice i miljenice Gospina budu poticaj i nada onima koji se ne znaju vratiti, da je jedna prava odluka nakon mnogih krivo donešenih dovoljna da ih vrati u Božji zagrljaj.

Ti znaš što znači biti žena svijeta čiji osmijeh krase pomno našminkane usne i koja gleda kroza ljude vješto prebojanim očima dok nitko ne primjećuje bolni izraz na tim usnama niti pogled i suzu u očima. Znaš kako otkriti svoje tijelo, zbaciti nevinost s njega, izložiti ga pogledima i podati hijenama i na kraju svega samo bi ja znala da si na svakom kraju te predstave uvijek plakala i ostajala sve praznija iznutra. Znaš kako biti lijepa ali duboko nesretna, imati sve a zapravo nemati ništa dok svijet oko tebe uzima najbolje od tebe a ne vraća ništa zauzvrat. Dok nisi to do dubine svoje velike duše osjetila, nisam ti znala pomoći, kada si pala do samog dna i potražila moju ruku kao ruku spasa rekla sam ti "BUDI MARIJINA I BIT ČEŠ NAŠA". Samo jedan Marijin poziv bio je dovoljan da odjekne snažno kroz tvoje životne vihore i da te povede...odvede. Bilo je lako upiti Njenu ljepotu i svoj pogled natopiti srećom istinske radosti, svoje usne uljepšati blaženim osmjehom mira koja tiho izgovaraju molitvu Krunice. Da,bilo ti je lako...sve te parade ulicama pod svijetlima reflektora zamijeniti plamićcima svijeća u tišini hrama i sva javna i bučna mjesta na kojima si blistala lažnim sjajem i moralom zamijeniti za skriveno, neuočljivo,jednostavno ali priodno boravište svje duše. Ljubav tvoje Svete Majke nježno te je prikovala za Križ Svoga Sina a slatka bol koja je gorjela u tebi dala ti je spoznati da je Ona Majka dvaju različiti sinova, Njega i tebe.

Zaogrnula te svojim plaštem ljubavi i mira i obukla u lijepo odjevenog prosjaka u posuđenom odijelu. Postala si žena male akcije a velike molitve, žena koja živi u svijetu a nije od svijeta, žena koja korača ulicama grešnoga grada s radošću prvih apostola...

Neki ti se sada smiju,drugi izruguju,poneki sažaljevaju a Božji...oni te uvijek lako prepoznaju, s Krunicom u ruci ponosno i bez straha koračaš onim istim ulicama lažnoga morala noseći svjetlo svoga Spasitelja.

Draga sestro po Kristu i Mariji, do sada si mnoge ispunila nadom da svijet u kakvom god da smjeru ide uvijek po milosti Božjoj ide u pravom smjeru,dajući primjer žene spašene po Krunici i po njoj postajući žena vjere. Tvoja radost i humor zarazila je mnoge ludošću zvanoj "ISUS" i priznanjem da je žena ako je za ruku ne vodi Majka Marija žena bez prave ljepote, ona koja nosi na sebi proizvode svijeta i propada s njima uz kratki rok trajanja.
Da,žena koja moli Krunicu je žena s oružjem, žena koja prolazi svijetom putem gdje Krist i danas prolazi,ona koja pobjeđuje svoje isprazne želje i odbija ponude svijeta a zauzvrat dobiva ono vječno i trajno, pravu ljubav...pravi mir...i pravu radost. Takva žena je u pravom smislu riječi potpuna. A to si ti i svatko tko je Marijin.