Ovo je bio samo još jedan dan kada sam bio tvoj Bog i brinuo za svoje dijete

JA: Bože, mogu li te nešto pitati?

BOG: Naravno dijete.... JA:Nećeš se ljutiti?
BOG: Bez brige, neću.
JA: Zašto si dopustio da mi se toliko loših stvari danas dogodi? A molio sam te da ovaj današnji dan vodiš svojom svetom rukom.
BOG: Na što točno misliš?
JA: Pa, probudio sam se dosta kasno i bio jako napet i u žurbi.
BOG: Da..
JA: Iz nekog meni nepoznatog razloga, mom autu trebala je cijela vječnost da se konačno pokrene.
BOG: Shvaćam.
JA: Kad je konačno došao ručak, opet sam trebao čekati, a žurilo mi se.
BOG: Aha..
JA: Kad sam napokon odlazio kući, trebao mi je mobitel da obavim važan poziv, ali on se ugasio.
BOG: Da..
JA: I konačno sam stigao kući, htio sam ispeći krumpiriće u svojoj novoj fritezi u kojoj bi trebali ispasti bolje nego u staroj. Ali nije radila!! Osjećam se kao da mi danas ništa nije išlo od ruke. Zašto si to dopustio?
BOG: Dakle ovako: pali anđeli bili su ujutro nad tvojim krevetom pa sam trebao poslati jednoga od svojih anđela da vodi bitku s njima. Smatrao sam da je bilo u redu ostaviti te da spavaš kroz tu borbu.
JA: Oh..
BOG: Nisam dopustio da tvoj auto odmah proradi zato što je neki pijani vozač vozio na toj ruti kojom ti voziš kad ideš na posao ujutro i on bi te udario..
JA: (posramljen)
BOG: Ona prva osoba koja ti je danas trebala napraviti sendvič bila je bolesna. Nisam želio da pobereš taj virus i razboliš se zato što znam da si ne možeš priuštiti da ne radiš nekoliko dana.JA: Shvaćam…
BOG: Danas se tvoj mobitel ugasio zato što je osoba koja te mislila nazvati htjela dati neke lažne informacije o tebi i tvojim riječima koje bi ona izvadila iz konteksta. Nisam želio da ti još i to stvara problem.
JA: U redu.
BOG: A friteza, kupljena je s nedostatkom. Da si je uključio, nestalo bi ti struje u cijeloj kući. Mislim da nisi želio da ti se takvo nešto dogodi nakon tako napornog dana, da ostaneš u mraku.
JA: Oprosti, Bože.
BOG: Ne trebaš se ispričavati, samo nauči vjerovati mi..u svemu, u dobru i zlu.
JA: Vjerovat ću ti.
BOG: I nemoj sumnjati u plan koji imam za tebe..sjeti se da je moj plan puno bolji od tvog plana. Znam sve ono što je tvom oku skriveno.
JA: U redu. I Bože, samo da ti kažem..hvala ti za sve danas, za sve što si dopustio da se dogodi i na tvom vodstvu. Hvala ti što me ljubiš i kada vidiš da ti ne vjerujem cijelim srcem, hvala ti što mi praštaš i kada sumnjam u tvoje planove.
BOG: U redu je, dijete. Ovo je bio samo još jedan dan kada sam bio tvoj Bog i brinuo za svoje dijete.