NJIHOVA JE LJUBAV BILA ZA VJEČNOST! Supružnici iz Osijeka umrli u razmaku od sat vremena

‘Izgleda da je njihova ljubav bila jača od smrti’, kaže Zvonko Majer, sin supružnika koji su u osječkoj bolnici preminuli u razmaku od svega nešto više od sat vremena

Supružnici Majer iz Osijeka jedni su od onih koji je ljubav kroz život neizmjerno povezivala pa su tako uvijek nerazdvojni u gotovo isto vrijeme napustili svijet. Sedamdesetdevetogodišnja Julijana i njezin sedam godina stariji Franjo tako su preminuli u razmaku od nešto više od sat vremena. Franjo je preminuo u 8 sati i 15 minuta u osječkoj bolnici, a njegova supruga na istom mjestu u 9 i 30.

Nikad se nisu razdvajali

“Izgleda da je njihova ljubav bila jača od smrti”, kaže njihov sin Zvonko, pojašnjavajući da se cijeli život njegovi i roditelji njegovoga brata Zdravka nisu razdvajali. Štoviše, zajedno su još kao djeca radili na polju, ondje su se i upoznali, a nakon što su ih životne okolnosti natjerale da se upute na rad u Njemačku, i ondje su radili zajedno. I ne samo to, odlučili su zajedno raditi i u Iraku te su se potom vratili u rodni grad. Kolika je bila ljubav jednog prema drugome pokazuje i to da je, iako dementan prije godinu dana, Franjo je svoju Julijanu zaprosio – drugi put!

Razdvojili ih u domove, no nisu mogli jedno bez drugog

“Radili su oboje i u građevinskoj tvrtki Vranica, a nakon što su otišli u mirovinu, uvijek su bili zajedno. Ovo što se dogodilo ostavilo je golemu tugu u našoj obitelji, ali istovremeno je i potvrda da doista nisu mogli jedno bez drugoga”, priča Zvonko za Glas Slavonije.

Julijana i Franjo su spletom okolnosti bili smješteni u dva različita doma za starije osobe, ona u Osijeku, on u Ernestinovu. Oboje su potom završili u bolnici, a kad su ih vratili u domove obitelj je tražila mogućnost da ih smjeste na isto mjesto.

Obitelj u velikoj tuzi

“Bili su razdvojeni dvadesetak dana, no sudbina je htjela da se majka vratila u bolnicu. Za njom je pod velikom temperaturom ondje prebačen i otac koji je prvi i preminuo. Kad smo došli pred Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu, liječnik nam je javio da je preminula i majka”, kazao je Franjo.

Supružnici Majer svoje su najmilije ostavili u velikoj tuzi, ali im i još jednom dokazali da je njihova ljubav doista za vječnost.

DIRLJIV PRIZOR
Na vječni počinak supružnici Majer otišli su ovoga ponedjeljka. Pokopani su, razumljivo, u zajedničku grobnicu. Gledajući lijesove svoje bake i svoga djeda, unuka Monja nije mogla suspregnuti suze, no rekla nam je kako je istovremeno bilo toliko dirljivo i zapanjujuće vidjeti kako su nakon više od pola stoljeća ljubavi baka i djed polako zajedno krenuli na vječno počivalište.