Thompson hodočastio u Svetu Zemlju, fra Ivo Pavić predvodio obnovu krsnog obećanja

Marko Perković Thompson ((52) prošli je tjedan bio na sedmodnevnom hodočašću u Izraelu, a sa svojim pratiteljima i fanovima na društvenim mrežama podijelio je nekolicinu fotografija.

Na sedmodnevnom hodočašću u Svetoj Zemlji, u pradomovini Gospodina našega Isusa Krista – napisao je Thompson na Instagramu te poruci pridružio emoj sklopljenih ruku.

thompson-sveta-zemlja-2.jpg

Dane je provodio u molitvi i šetnji mjestima kojima je Isus prolazio pa je tako na rijeci Jordan, mjestu gdje je Ivan Krstitelj krstio ljude pripremajući ih za dolazak Mesije, glazbenik obnovio svoja krsna obećanja. Tom ga je prigodom krstio poznati franjevac i karizmatik fra Ivo Pavić.

thompson-sveta-zemlja-5.jpg

- Za mene je vjera izvor života, snage i zdravlja - svjedočio je pjevač u brojnim prilikama. U svojim pjesmama veliča tradicionalne vrijednosti poput vjere i ljubavi prema Bogu, obitelji i domovini  te su neizostavni dio Thompsonovog identiteta.

- Najljepše mi je moliti u Čavoglavama, tamo gdje sam još kao dijete razmišljao dok su se druga djeca igrala - rekao je Thompson na jednom susretu s mladima kojima je pričao o vjeri, obitelji i domovini.

Tom prilikom kazao je i kako on i njegova djeca nikada ne idu na počinak bez molitve "Anđelu čuvaru".

thompson-sveta-zemlja-1.jpg

Fotografije koje je objavio na svom Instagram profilu skupile su na tisuće lajkova na objavu, ali i na stotine komentara, kao što su:

Thompson uvijek vjeran Bogu i domovini. To je pravi Hrvat i domoljub. Svaka čast Marko.’, ‘Legenda, domoljub i ponos Hrvatske, dragovoljac Domovinskog rata, ponos 142. drniške brigade hrvatske vojske!’, ‘Lijepo je obnoviti krštenje, a pogotovu na rijeci Jordan. To sam osobno doživjela prije desetak dana.’

thompson-sveta-zemlja-4.jpg

Hodočašće “Isusovim koracima” je organizirala Župa sv. Mihajla iz Dubrovnika, voditelj don Robert Ćibarić, a u Izrael je putovalo 109 hodočasnika.

thompson-sveta-zemlja-3.jpg

Photo: Instagram

Označeno u